algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

Els advocats es tornaran a manifestar contra les taxes judicials

Jutges i fiscals davant de l'Audiència ara fa un any. | Joan Riera

El Col·legi d'Advocats de Balears s'ha sumat a la crida realitzada pel Consell General de l'Advocacia Espanyola i ha organitzat noves concentracions de protesta contra les taxes judicials, que tindran lloc en tots els partits judicials de les illes el pròxim 20 de novembre, a les 12 hores, coincidint amb el primer aniversari de la Llei de Taxes.

En concret, les concentracions seran al pati interior dels jutjats de Sa Gerreria (Palma), al hall del nou edifici dels jutjats de Maó (Menorca), i davant els jutjats d'instrucció d'Eivissa (Av. Isidor Macabich,4) i de Manacor ( C/ Jaume II, 26). El lloc exacte de la concentració en el partit judicial d'Inca està encara pendent de determinar.

D'aquesta manera, els advocats tornaran a exigir la supressió de les taxes judicials i demanaran al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que imiti l'exemple del govern francès, que ja ha anunciat que l'1 de gener eliminarà la seva taxa judicial de 35 euros per considerar-la injusta i restrictiva de l'accés a la Justícia.

Convé destacar que la llei de taxes acumula cinc recursos d'inconstitucionalitat, que ja han estat admesos a tràmit pel TC i que van ser presentats pel grup parlamentari socialista i pels governs d'Andalusia, Aragó, Canàries i Catalunya. Així mateix, jutjats socials i de primera instància, i la mateixa Audiència Nacional, concretament la Sala del Contenciós Administratiu, s'han plantejat també davant el TC diferents qüestions d'inconstitucionalitat. En aquest sentit Carlos Carnicer màxim responsable del Consell General de l'Advocacia Espanyola, ha sol·licitat al president del Tribunal Constitucional que agiliti en el possible la revisió d'aquests recursos i qüestions d'inconstitucionalitat per, d'aquesta manera, pal·liar "els efectes molt greus "que les taxes estan tenint entre els ciutadans".

L'advocacia balear ha estat una de les més actives en la seva protesta contra unes taxes que considera excloents i immorals i que, tal com es va advertir en el seu dia, ha limitat de manera greu l'accés a la tutela judicial efectiva de centenars de persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ., fa mes de 10 anys

No només deixa als ciutadàns indefessos, ja que molts no poden pagar aquesta taxa, per molta raó que tenguin. També és un perjudici pels advocats que ténen bufets petits i que no poden adelantar ni finançar als seus clients. Una doble injusticia.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente