algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Educació estudia la contractació d'auxiliars tècnics pels infants amb necessitats especials

Camps durant el Ple d'aquest dimarts al Parlament. | P.Bota

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha assegurat aquest dimarts que el Govern està estudiant de quina forma es pot agilitar la contractació d'auxiliars tècnics educatius per a donar cobertura als alumnes amb necessitats especials que els necessiten.

En resposta a una pregunta parlamentària formulada per la socialista Cristina Rita, la consellera ha destacat que l'Executiu no vol «ni un fillet» que presenti aquestes necessitats i que no disposi d'un auxiliar i, per això, està treballant per a cercar una nova fórmula.

Segons ha admès, és cert que «per temes burocràtics» es triga més del que caldria en l'adjudicació d'aquests professionals que «no els posa directament la Conselleria».

Per això, ha assegurat que s'està treballant perquè, en detectar aquesta necessitat, es pugui oferir «una resposta immediata».

Llei de símbols
D'altra banda, Camps ha estat preguntada per les mesures que adoptarà per a destriar la simbologia que, segons el PP, amenaça la bandera de la comunitat i la identitat dels illencs, a la qual cosa ha contestat que el seu departament complirà amb la Llei de símbols.

«Un edifici públic ha de reflectir la voluntat de tots, i no per una banda », ha subratllat la consellera, que ha emplaçat els socialistes a presentar les esmenes que considerin a aquesta normativa.

No obstant això, el socialista Cosme Bonet ha dit que les esmenes que registraran seran de «supressió». Així mateix, ha considerat que el Govern exercirà «censura prèvia», en relació a l'ús dels símbols, i ha recordat el «contundent» informe elaborat referent a això pel Consell Consultiu.

En relació a incidències de centres docents i després que el socialista Lluís Maicas hagi criticat la «deixadesa» de l'Executiu i li hagi recordat a la menorquina la seva obligació de vetllar perquè els centres educatius «estiguin en condicions», Camps ha dit que el Pacte deixà els col·legis «carregats d'amiant», i que l'actual Executiu retirarà tant això com les barreres arquitectòniques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nolis, fa mes de 10 anys

Aquesta gent no té res dins el cap! No hi hauria d'haver ni una sola escola sense mestre/a d'educació especial! I fins i tot hi ha alguns centres on n'hi hauria d'haver més d'un!!!

Valoració:1menosmas
Per Salvem l'escola, fa mes de 10 anys

És evident! No són ATEs el que falta... però com que aquesta dona, i els que la comanden, no en tenen ni idea...

Valoració:16menosmas
Per astorat, fa mes de 10 anys

Aquesta dona que fa? Va a la peluqueria i troba tancat? Mem no teniu un aclaridor pel seus cabells i les idees? Encara estam amb el que deixaren els del Pacte? Si que vos ret poc quan voleu.

Valoració:10menosmas
Per ., fa mes de 10 anys

Per a la discapacitat física, està molt bé que hi hagi un personal qualificat per a donar ajuda. Però hi ha discapacitats intelectuals per les quals fan falta mestres especialitzats en Educació Especial (també poden tractar-se de superdotats que necessiten altres tipus de treballs més complexos), i seria necessari que es creassin places per cobrir les demandes i necessitats educatives d´aquest sector de la población escolar tan divers i tan sensible.

Valoració:13menosmas
Per Potxós, fa mes de 10 anys

Uep, com va

Roqueta qu´es téus péus banyes,
A dinsles blavencas ones
i amb sa boira amb qu´et corones,
Confons ses teues montanyes.

A Xalar

Valoració:-10menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 10 anys

Encara hi ha a Palma escoles que tenen barreres arquitectòniques. Al centre n'hi ha una que s'hi entra amb quatre escalons. Hi ha una escala (sense ascensor) per pujar al primer pis. No té sortida directa al pati, ni escala d'incendis. I el curs passat se li va negar una reforma urgent, per manca de doblers (per part de l'Ajuntament i de la Conselleria). Fa anys, bastants, ja va ser retirada com a col·legi electoral per aquesta raó, arran d'una denúncia d'un veïnat. I se segueix igual. No sé com tenen tan poc seny, de ficar el dit dins la boca de la gent. Els mossegarem, beneits.

Valoració:5menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

Potser hi hagi casos on es necessiten auxiliars, però en referència a ensenyament i educació especial, són els mestres especialistes qui han de fer la feina. O ara bastarà un auxiliar a repartir entre un parell de centres i va que xuta? Si no haguessin llevat PTs i ADs, ara els tendrien. És que, clar, no els entenen, són tan bons que contractaran auxiliars, sense dir que ha suprimit un munt de mestres.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente