cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Vicens pacta 5 anys i 9 mesos de presó i Nadal 7 anys d'inhabilitació per Son Oms

Bartomeu Vicens i Miquel Nadal, asseguts a la banqueta aquest matí. | Pere Bota

L'exconseller de Territori del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, ja a presó per altres causes, ha pactat avui amb la Fiscalia una condemna de 5 anys i 9 mesos de privació de llibertat i retornar 1,7 milions d'euros per diversos delictes amb la «pilotada urbanística» coneguda com a cas Metalumba o també cas Son Oms.

L'altre polític encausat en aquest procediment, l'exvicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nadal, també empresonat per corrupció, ha admès que va cometre un delicte de prevaricació pel qual quedarà inhabilitat per ocupar càrrecs públics durant 7 anys.

L'Audiència de Palma ha acollit aquest matí el judici del cas Metalumba, un pic els advocats dels acusats i la Fiscalia Anticorrupció, representada per Joan Carrau, han tancat un acord de conformitat.

La dona de Vicens, Antònia Martorell, ha estat condemnada a dos anys de presó per falsedat continuada; Elisabet Diéguez, a la qual s'atribuïa haver actuat de testaferro de l'exconseller de Territori, ha quedat finalment exonerada, i el comptable Tomás Martín i l'empresari John Leaners han acceptat sengles condemnes d'11 mesos de presó per falsedat.

L'acusació contra l'advocat Jaime Montis ha quedat sobreseguda provisionalment a falta que es recuperi d'una malaltia mental. S'enjudicien suposats delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, falsedat i contra la Hisenda Pública per la requalificació del polígon de Son Oms per part del Consell de Mallorca en 2004, de manera que es va possibilitar, segons el fiscal, un «desmesurat increment» de la seva edificabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

xoriço mallorquí amb denominació d´origen

Valoració:4menosmas
Per Nostradamus, fa mes de 10 anys

Mirau quina hora vos ho dic: aquest és el camí que seguirà el PI den Pastor (cas Mapau), en Melià (UM) i en Font (home den Matas). Els votam, es casen amb qui sigui per agafar cadira, i després ens treuen els colors (i els diners) als mallorquins...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente