cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Camps reclama als socialistes que 'respectin' la figura presidencial

Mentrestant, el diputat Cosme Bonet retreu al president que en les últimes setmanes no ha fet «res» per apaivagar el conflicte educatiu

La consellera menorquina, durant el seu torn de paraula al plenari del Parlament. | M.À.C.

Un altre dimarts, la polèmica referent a la imposició del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) del Govern ha ocupat un espai destacat al plenari del Parlament. En aquesta ocasió, la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha demanat al grup parlamentari socialista que no faci befa, «respectin» la figura presidencial i deixin de crear crispació.

Per contra, des de la bancada socialista critiquen que en les últimes setmanes no s'ha fet «res» per apaivagar el conflicte educatiu iniciat amb l'obertura del present curs escolar.

En aquest context la consellera Camps assegura en la mateixa línia que ha fet en anteriors ocasions que el Govern «té obertes les meses de negociació sectorial» per a resoldre el conflicte educatiu, tant en el sector públic com en el privat.

Davant les declaracions del diputat socialista Cosme Bonet, qui ha dit que el president del Govern, José Ramón Bauzá, com a «màxim responsable de l'Executiu mostra veritable menyspreu a les famílies, que sofreixen les conseqüències de la seva inutilitat», Camps ha demanat «respecte» pel president, i ha criticat que des del PSIB «no cerquen el consens».

Concentració
Mentre això succeïa, una vintena de persones han participat en una nova protesta davant el Parlament, convocada per l'STEI amb la finalitat de reclamar el sobreseïment dels expedients disciplinaris oberts a tres directors d'instituts de Menorca i per a denunciar l'actitud «repressiva» del Govern.

Els assistents, caracteritzats amb màscares característiques d'Anonymous amb la boca precintada, reclamaven una major llibertat d'expressió i duien cartells del sindicat amb l'etiqueta '#TotsSomDirectorsMaó'. El secretari general de l'STEI, Biel Caldentey, ha explicat que han acudit amb aquesta acció al Parlament perquè aquest dimarts es debat una Proposició No de Llei de MÉS que reclama el sobreseïment dels tres expedients a directors de centres menorquins. Caldentey ha criticat l'actitud «provocadora» de l'Executiu en el conflicte, que segons la seva opinió «ha substituït la negociació per un simulacre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sac de gemecs, fa mes de 10 anys

Segur que quan avava al'escola estava a la llista de NESEs.

Valoració:3menosmas
Per Fa pena, fa mes de 10 anys

Sí, n´hi ha que no serveixen ni per aguantar l´espelma. I ens volen donar lliçons!

Valoració:1menosmas
Per Que en va rebre?, fa mes de 10 anys

Qualsevol persona que entri a un aula sap que el respecte es guanya. No es pot imposar. Que dorm a la palla la Sra. Camps? Molt professioinal no ho és. Que torni a vendre pisos, si en sap tant! Però ja es veu que va haver de canviar de professió i aquesta tampoc li va bé. És un desastre que passarà a la història. Hauria d´aver rebut classes de reforç.

Valoració:8menosmas
Per Treu foc, fa mes de 10 anys

El president s'ha de guanyar el respecte que vol tenir i la consellera igualment. El respecte no se demana. Amb les seves conductes han perdut el respecte que potser alguna vegada tengueren, però que no tornaran a tenir mai més.

Valoració:11menosmas
Per I doncs, fa mes de 10 anys

Si un vol ser respectat, ha de començar per respectar als damés. Que es fiquin aquesta frasse díns el caparrot.

Valoració:15menosmas
Per Biel, fa mes de 10 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Jeroni Rosselló, Benvingut Oliver i Esteller, Joan Estelrich, Antoni Maria Alcover, Gabriel Alomar, Pere Oliver i Domenge, Miquel Ferrà, Joan Pons i Marquès, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Capellà, Joan Fuster, Blai Bonet, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", etc.

Valoració:5menosmas
Per Buades, fa mes de 10 anys

Catalibanets aneu a porgar fum.. Mallorquins/Balears renegats..mai sa nostra terra serà lo que voltros voleu.. estau més cremats que un misto. Au a fer sabonereta per sa boca.. TIL SI.. !!!

Valoració:-18menosmas
Per Popet, fa mes de 10 anys

La pitjor tara que pot tenir un dirigent és esser un covard, i ell és una gallina banyada. Puaf!
I vostè Donya Juana, a perdre quilets...Dues arroves almanco, 22 K. de no res.

Valoració:25menosmas
Per de ppena, fa mes de 10 anys

Els ciutadans també demanam respecte a Bauzá...

Valoració:29menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

És tant respectat, com ell respecte al seu poble.

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente