algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

EU presentarà una demanda contra el Pla Hidrològic de Balears davant la Comissió Europea

2164
EU considera que el pla que proposa el PP té com objectiu principal la desregulació del domini públic hidràulic. | Arxiu

Esquerra Unida (EU) presentarà una demanda davant la Comissió Europea en contra del Pla Hidrològic de Balears redactat pel PP. El partit, a més, està en contacte amb altres organitzacions polítiques, ecologistes i professionals per presentar la queixa de manera conjunta.

EU considera que el pla que proposa el PP té com objectiu principal “la desregulació del domini públic hidràulic, infringint clarament” les normatives comunitàries. “El pla del que tracta és d'afavorir l’explotació urbanística del territori i l’extracció indiscriminada d’aigua, fins i tot dels aqüífers que es troben en pitjor situació real o potencial”, assegura el partit.

Delimitació
El partit que coordina Manel Carmona considera que el projecte presentat “fa una nova delimitació restrictiva de les zones humides que cal protegir, i elimina d’elles les que són recuperables a pesar del seu deteriorament”. El que implica, segons el partit, que a la delimitació “se li atorga un caràcter temporal, autoritzant al conseller de torn a la seva modificació administrativa”.

La formació política considera que malgrat el gran problema que té l'Arxipèlag amb “la intrusió marina i la salinització dels aqüífers, el Pla de PP permet seguir amb les extraccions en zones costaneres”. “També els llits dels torrents i la vegetació de ribera associada veu reduïda la seva protecció, quan no s’elimina completament”, assegura el partit alhora que afegeix que també “es redueixen les mesures contra la contaminació de l’aigua i s'elimina el protocol d’actuació previst per a què el cost de les descontaminacions”.

Interès general
És per tot aquests motius que EU considera que el Pla Hidrològic “perverteix completament els objectius d’aquests instruments, que no garanteix la conservació en bon estat dels recursos hídrics i que elimina controls per tal de permetre la implantació d’usos del sòl potencialment molt perillosos”. “Com és costum en la política del PP els interessos particulars d’alguns propietaris es posen per davant de l’interès general”, conclou la formació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.