algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

Educació avalua a partir d'avui les competències lingüístiques de 4.250 alumnes

Un centre educatiu d'Eivissa durant una classe. | DANIEL ESPINOSA

La Conselleria d'Educació, a través de l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears (IAQSE), realitzarà aquesta setmana les proves de competències lingüístiques a 4.300 alumnes de 1r, 3r i 5è de Primària.

Els exàmens de competències lingüístiques que es faran a partir de dilluns a una mostra de 50 centres de Primària públics i concertats (8 d’Eivissa, 1 de Formentera, 35 de Mallorca i 6 de Menorca), no inclouran als alumnes nouvinguts ni els nins amb necessitats educatives especials.

Concretament, les proves es faran es realitzaran els dies 11, 12 i 13 de novembre de 2013 per al curs de 1r d’educació Primària i els dies 19, 20, 21 de novembre de 2013 per als cursos de 3r i 5è als cinquanta centres de la mostra.

Català, castellà i anglès
Aquestes proves de competències lingüístiques en català, castellà i anglès, es faran de forma extraordinària a iniciativa de la Conselleria d'Educació per mor de l'entrada a les aules del Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Aquests mateixos exàmens es tornaran a repetir el mes de maig per poder veure quina ha estat l'evolució de l'alumnat després d'haver estudiat les diferents matèries segons el model TIL. El curs 2014-15 es tornaran a repetir.

L’avaluació mostral de diagnòstic es realitzarà a una mostra aleatòria de fins a 30 alumnes de 1r, 3r de Primària i de fins a 35 alumnes de 5è de cada un dels 50 centres seleccionats. L’aplicació de les proves es realitzarà els dies 11, 12 i 13 de novembre de 2013 a 1r i els dies 19, 20, 21 de novembre de 2013 per als cursos de 3r i 5è.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Buades, fa mes de 10 anys

Catalibanets aneu a porgar fum.. Mallorquins/Balears renegats..mai sa nostra terra serà lo que voltros voleu.. estau més cremats que un misto. Au a fer sabonereta per sa boca.. TIL SI.. !!!

Valoració:0menosmas
Per Rosella, fa mes de 10 anys

Ja sabem tots que és el que faran: manipular-los per fer veure que amb el TIL ha estat un exitàs. Quina vergonya!

Valoració:-1menosmas
Per Treu foc, fa mes de 10 anys

I amb això què sabran? La conselleria pretén saber si després d'aplicar el seu TIL, han millorat en alguna cosa? Jo els ho diré jo: no em fiï ni un pèl dels resultats que manipularan ara, (els tiraran a la baixa ) el novembre i tampoc dels resultats que manipularan després (els tiraran cap amunt ) el maig. I tot haurà anat perfecte. El TIL serà una meravella... com si no els coneguessim.
El que no saben a conselleria és que el TIL no s'aplicarà, així que els seus resultats seran paper per posar a l'escusat.

Valoració:1menosmas
Per de PPena, fa mes de 10 anys

si avaluessim les competències ètiques dels responsables d'educació, ens assustariem...

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente