algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Les proves de competències lingüístiques exclouran els nouvinguts i els alumnes amb necessitats especials

Imatge d'una classe de Primària aquest mes de setembre. | Jaume Morey

Les proves de competències lingüístiques que es faran a partir de dilluns a una mostra de 4.250 alumnes de 1r, 3r i 5è de Primària de centres públics i concertats de Balears no inclouran als alumnes nouvinguts ni els nins amb necessitats educatives especials.

Tal com estableix la resolució d'Educació publicada al BOIB, el director del centre haurà d'informar si dels alumnes seleccions n'hi ha algun que no puguin realitzar les proves per estar dins d'algun d'aquests dos col·lectius. Concretament, Educació no permetrà que formin part del mostreig els “alumnes nouvinguts que procedeixen d’un país estranger i s’hagin incorporat al sistema educatiu de les Illes Balears en els dos darrers anys sense tenir un coneixement suficient d’alguna de les llengües de la prova”.

Tampoc s'els permetrà fer les proves a “els alumnes que tenguin un pla individualitzat aprovat per motiu de necessitats educatives especials derivades de discapacitats motrius, psíquiques o sensorials que repercuteixen en desfasaments greus de l’aprenentatge, i els alumnes que tenguin un pla individualitzat aprovat per necessitats educatives especials derivades de trastorns greus de la conducta o de la personalitat que repercuteixen en desfasaments greus de l’aprenentatge”.

Fins ara, a les avaluacions de diagnòstic que també coordina l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears (IAQSE), era el claustre el qui determinava si incloure o no aquest perfil d'alumnes a les proves d'avaluació. Amb la no inclusió d'aquest alumnat a les proves es deixarà de comptabilitzar en els resultats a dos col·lectius que representen una realitat a les aules. En una classe de Primària amb una vintena d'alumnes, el més habitual és trobar-ne, com a mínim, un de nouvingut i un amb necessitats educatives.

Avaluar l'aplicació del TIL
Cal recordar que aquestes proves de competències lingüístiques en català, castellà i anglès, es faran de forma extraordinària a iniciativa de la Conselleria d'Educació per mor de l'entrada a les aules del Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Aquests mateixos exàmens es tornaran a repetir el mes de maig per poder veure quina ha estat l'evolució de l'alumnat després d'haver estudiat les diferents matèries segons el model TIL. El curs 2014-15 es tornaran a repetir.

L’avaluació mostral de diagnòstic es realitzarà a una mostra aleatòria de fins a 30 alumnes de 1r, 3r de Primària i de fins a 35 alumnes de 5è de cada un dels 50 centres seleccionats. L’aplicació de les proves es realitzarà els dies 11, 12 i 13 de novembre de 2013 a 1r i els dies 19, 20, 21 de novembre de 2013 per als cursos de 3r i 5è.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Hauran de tocar el dos!, fa mes de 10 anys

Però si els nouvinguts poden sebre molt d anglès!
I molt de castellà (sud-americà)!
L´única cosa que no saben, i el govern no vol que trascendeixi, és la llengua pròpia de les illes; el català!
Els haurien de fer immersió en català perquè es posassin al dia i no quedassin com uns babaus quan els catalano parlants no girassin la llengua. Que ho farem!

Valoració:3menosmas
Per Treu foc, fa mes de 10 anys

Ja saben que hi ha classes a l'escola pública que l'excepció són 2 o 3 alumnes que no tenen "problemes"?
Dic problemes, per usar el seu lleguatge (aquests no compten, sols la gent "normal") perquè pel que es veu els NESE, NEE, TDH, nouvinguts i altres no existeixen.

Valoració:6menosmas
Per Osevador no observa, fa mes de 10 anys

Observador, no sé què obserses perquè no veus res del que passa. Quina colla de coll...ades que has dit. Tot "xorrades" i res cert. A veure si aprens a observar.

Valoració:1menosmas
Per algú m'ajuda?, fa mes de 10 anys

els resultats d'aquestes proves quina fiabilitat i validesa tenen? m'agradaria conèixer l'estudi de la investigació i conèixer quines variables es tendran en compte a l'hora de realitzar l'anàlisi. algú me pot recomanar una web, document, etc per informar-me?
moltes gràcies

Valoració:-1menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys

cerquen la manera de que els numeros els surtin més favorables. en el còmput de huelgistas comptabilitzen els que no poden fer vaga així els numeros surten més petits, aquí traiem als que tenen més dificultats i els numeros sortiran més elevats

Valoració:6menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:7menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

LOS DOCENTES TIENEN DERECHO A ENSEÑAR EN CATALÁN, PERO POR ENCIMA DE ELLO, ESTÁ EL DERECHO DE LOS NIÑOS A RECIBIR LA EDUCACIÓN EN CATALÁN, EN CASTELLANO Y EN INGLÉS.

Valoració:-5menosmas
Per observador, fa mes de 10 anys

El régimen educativo que tenemos es consecuencia de la inmersión o más bien imposición lingüistica, ya que con ella se han ido adoctrinando generaciones de niños y a la vez creando un moustro educativo de docentes titulares, pero sobre todo de interinos, los cachorros, que han mamado la susodicha imposición lingüistica y de la que quieren ahora formar parte de ella, para subsistir ellos y seguir imponiendo un régimen en la educación.

Valoració:-6menosmas
Per no comprenc, fa mes de 10 anys

quina hipocresia aquestes proves. només s'avaluen les llengües (català,castellà i anglès) que, òbviament els infants al mes de maig hauran millorat les seves competències (tant si hi ha o no hi ha TIL). A no ser que es tractàs d'un infant amb trastorn desintegratiu...ai no! que els nee no entren!!!
i jo em deman, per què no s'avaluen els objectius i continguts de les àrees impartides en llengua anglesa? medi, matemàtiques, música...per valorar realment si el TIL és o no un projecte seriós?

Valoració:11menosmas
Per Posats a escollir!!!, fa mes de 10 anys

Posats a excloure alumnes, jo exclouria tots aquells alumnes amb una nota menor a notable del curs anterior. Així surtiran uns resultats impressionants!!! Quina vergonya de gent!!!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente