nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Tercer ple d'aquest curs polític amb Bauzá absent

La cadira de Bauzá, buida, al ple d'avui. | Joan Torres

El Decret del tractament integrat de llengües (TIL) i la llei de símbols són dues de les matèries més destacades del ple del Parlament d'aquest dimarts, que ha començat a les 11 hores i en què ha estat absent el president del Govern, José Ramón Bauzá. Serà el tercer ple, des què començà el curs polític, en què el president falta a la sessió plenària.

Bauzá és avui a Londres amb motiu de la fira turística World Travel Market 2013. Ha arribat al recinte firal, devers les 10.30 hores, on ha estat rebut pel director general de Turisme, Jaime Martínez, i el director de l’ATB, Marcial Rodríguez, amb els quals s'ha traslladat a l’estand de les Illes Balears.

Ple important
Durant la segona part de la sessió es debatrà una interpel·lació presentada pel PSIB sobre l'aplicació del TIL durant l'actual curs escolar i es debatran i votaran les esmenes a la totalitat de devolució presentades per MES i PSIB al projecte de llei d'ús de símbols institucionals a Balears.

A més, també es produirà la compareixença de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, per parlar del centre d'educació d'Infantil i Primària Pere Garau a Son Macià, els socialistes defensaran una moció sobre les inversions reconegudes en l'Estatut d'Autonomia i es debatrà i votarà el dictamen de la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals sobre el Projecte de Llei sobre la instal·lació, accés i exercici d'activitats de les Illes.

La consellera Joana Maria Camps, per la seva banda, haurà de respondre a si "li sembla normal" que la seva Conselleria destaqui més per la seva tasca de repressió que per l'educació, si pretén que les escoles hagin de demanar una autorització a l'administració abans de penjar símbols en les façanes, quines mesures adoptarà amb l'alumnat nouvingut a la comunitat, o quins fets s'imputen als tres directors d'instituts expedientats a Menorca.

A més, el PSIB preguntarà al vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez, si s'aplicarà el codi ètic del PP si han de declarar per la querella de l'exsecretari general d'UGT, Lorenzo Bravo.

L'oposició també interrogarà l'Executiu sobre la "imminent" privatització dels aeroports d'Aena, la urbanització la Muleta II o els Pressupostos de la comunitat de 2014.

Mentrestant, els populars formularan diferents qüestions que versaran sobre el Pla d'estalvi energètic, la campanya de vacunació de la grip o les últimes dades d'ocupació, entre altres matèries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:7menosmas
Per Cucut, fa mes de 10 anys

Fa fullets...com els nins a escola...

Valoració:5menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Sois tontos, o sois tontos??
A Bauza le importa un bledo el Parlament...tiene mayoría absoluta con 34 borregos y borregas que van a votar lo que el quiera, una farmacia de alto rendimiento económico, y sus intereses están en Madrid, y me refiero a sus intereses particulares y ambiciones políticas personales, se ha quitado a los moscones regionalistas de en medio(Jaume Font, el alcalde de Manacor, etc...)
Que más puede desear???

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente