algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

El PP acusa Armengol d'incitar a "la insubmissió bancària"

2086
Miquel Ramis acusà Armengol d'incitar “a la insubmissió bancària”. | N. Rincón

Miquel Ramis, portaveu del PP balear, acusà dissabte la líder del PSIB, Francina Armengol, d'incitar “a la insubmissió bancària” per plantejar que el Govern “no pagui als bancs”.

Ramis considerà que les crítiques de la secretària general socialista al projecte de pressuposts del Govern per a 2014 demostren que ha “perdut el nord” i que el seu partit “no compleix amb la tasca d'oposició que li correspon”.

“Ens fa falta una oposició més seriosa”, subratllà el portaveu popular que comparà la situació econòmica del Govern amb la d'una família. “És com si una família de classe mitjana, una vegada que té les seves necessitats bàsiques cobertes, li sobra alguna cosa de diners per pagar els seus crèdits amb els bancs o fer obra social. Què prioritzarien? I què és el que fa Armengol a casa seva? Tampoc no paga els seus préstecs?”, manifestà.

Ramis assegurà que bona part del nou deute que contraurà el Govern l'any pròxim (200 milions) servirà per tornar els diners que l'anterior executiu d'esquerres va demanar a particulars mitjançant els anomenats “bons patriòtics”.
“I d'altra banda, cal pagar als proveïdors, una cosa que a l'oposició li sonarà a nou, ja que ells posaven les factures en caixes i no computaven com deute”, indicà el portaveu.

Millora del finançament
El també diputat en el Congrés es va referir a més a les esmenes de l'oposició al projecte de pressuposts generals de l'Estat, en les quals “l'esquerra ha fet gala d'un cinisme i una hipocresia total i absoluta” en demanar “tot allò que no van reclamar quan governaven”.

Ramis esmentà la sol·licitud que el Govern compleixi amb les inversions anuals de 400 milions a Balears emparades per l'estatut d'autonomia, una partida que va arribar “amb comptagotes” quan governava el PP.

A més, segons el parlamentari estatal, MÉS ha presentat esmenes a través d'Esquerra Republicana de Catalunya l'aprovació de les quals representaria que les inversions del Govern a les Balears s'incrementarien el 2014 en 6.700 milions d'euros.

En aquest sentit, Ramis qualificà Biel Barceló, líder de MÉS, d'il·lús i visionari i titllà d'“inútils” els membres del seu partit, ja sigui “per no saber el que demanen” o per saber-ho i “continuar reclamant inversions desenraonades”.

Doblers per a depuradores
Per contra, els representants en les Corts del PP balear, malgrat considerar “millorables” els pressuposts de l'Estat, considera que el seu partit ha actuat de forma “raonable i seriosa” per aconseguir introduir una esmena que es traduirà en 74 milions d'euros per a depuradores, amb el que les inversions estatals a l'Arxipèlag duplicaran la previsió inicial fins els 148 milions.

“La nostra gran batalla no són els pressuposts generals de l'Estat, sinó el finançament autonòmic”, afirmà Ramis, que advocà per introduir una “clàusula d'equilibri” en el nou model que el Govern s'ha compromès a aprovar el pròxim any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per .Quinaporrrrrrr!, fa mes de 10 anys

O sigui que si no estam sotmesos als bancs incorrem en un delicte. Quines coses!.

Valoració:4menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 10 anys

Lladre, venut, inútil, esquirol! Per dir dois no importa vagis a Madrid.

Valoració:9menosmas
Per migdimoni, fa mes de 10 anys

I ara mirau si ens donen 1000 milions d'euros per contractar dues persones per contar les mosques que passen pel passeig marítim i ja està, haurem augmentat els pressuposts una animalada, però educació, sanitat, serveis socials etc. seguiran igual.....perquè aquest govern, evidentment ,en haver dit que ha augmentat el pressupost que ens assigna Madrid ja ho ha fet tot...quina tropa.

Valoració:12menosmas
Per Humbert, fa mes de 10 anys

Que en diu de dois aquest homo.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente