algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Artistes i mestres caminen plegats en la defensa de l'escola pública

La galeria Ferran Cano de Palma acollirà des de dilluns una exposició amb les 200 obres cedides a benefici de la caixa de resistència dels docents. El pròxim 30 d'octubre se celebrarà la subhasta

Els representants de l'Assemblea de Docents amb algunes de les obres exposades que se subhastaran el pròxim dia 30 al Trui teatre de Palma. | Assemblea de Docents

Artistes i professors caminen plegats en la defensa de l'escola pública i en contra de les polítiques educatives del Govern Bauzá. La galeria Ferran Cano de Palma, situada al carrer Forn de la Glòria, núm. 12, acollirà l'exposició de la subhasta solidària 'Artistes i mestres van plegats' a benefici de la Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, que manten convocada la vaga indefinida des de fa un mes.

L'exposició, que serà la darrera que acollirà la galeria, es podrà visitar des del dilluns 21 al dimarts 29 d'octubre. La mostra, que s'inaugurarà a les 18:30 h., estarà oberta els matins d'11 a 14 h, i els capvespres de 18 a 21 h.
A l'exposició es podran contemplar les obres dels més de 200 artistes que han cedit alguna peça en benefici de la lluita dels docents i que sortiran a subhasta el pròxim dimecres dia 30. La subhasta se celebrarà al Trui teatre, situat al Camí de Son Rapinya, núm.29.

A la presentació de l'exposició, Tonina Siquier explicà com el procés de donació s'ha produït de “manera espontània” per part de nombrosos artistes que, “desinteressadament”, han volgut col·laborar en la causa del col·lectiu educatiu.

Siquier assegurà que en “moments difícils de constants atacs al món de la cultura”, els artistes han volgut dir la seva participant d'aquest “acte de resistència contra la degradació de l'ensenyament”, recordant que és el sector cultural el més perjudicat per les polítiques educatives dutes a terme en els darrers anys.

D'aquesta manera, artistes, músics (també mencionà el concert que la Simfònica oferirà dia 27 a l'Auditòrium de Palma i el recital de dia 2 a l'auditori de Manacor sobre versos de Salvador Espriu) i altres agents culturals, “donen el seu suport a les protestes del professorat mitjançant una donació que és, alhora, un acte de protesta”.

Artistes de renom
Famílies d'artistes de renom com Joan Miró, Calder, Guinovart, Humberto Rivas i, especialment, les donacions dels recentment desapareguts Miquel Tàpies, que va donar una obra del seu pare; i de Toni Catany, a qui es recordà en un dia tan emotiu després de la seva sobtada desaparició.

A l'exposició s'hi poden trobar des de noms reconeguts com Miquel Barceló, Maria del Mar Bonet, Robert Llimós, Pere Jaume, Andreu Terrades, Ramon Canet, Maria Carbonero, Gerard Matas, Guillem Nadal, Teresa Matas, Alícia Llabrés, Pedro Oliver, Antoni Socias, Bernardí Roig, Pep Guerrrero, Ñaco Febrer, etc; a autors més joves com Miquel Alemany, Albert Pinya o Lua Oliver, etc.

A més, segons asseguraren els representants dels docents, els artistes interessats encara tenen l'oportunitat de donar una obra per a la subhasta directament a la galeria Ferran Cano. Ho podran fer fins al darrer dia de l'exposició.

Des de l'Assemblea de Docents destacaren “l'esperit de generositat i lluita de tots els artistes”, així com dels seus familiars i del propi Ferran Cano, galerista que, a més de cedir el seu espai, “ha aportat una fotografia de Miró feta per Català-Roca anomenada Homenatge a Puig Antich”. El llistat complet de les obres, que continuen arribant a l'Assemblea de Docents, es va actualitzant a la pàgina web www.artiresistencia.com

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Jorge Campos i Bausà ja tenen preparada una subasta d'imatges d'en Franco i en Cosé Antonio Primo de Rivera, i també un cap de semana pagat al Valle de los Caidos, a veura la tomba del Claudillo.

Valoració:5menosmas
Per Ropit., fa mes de 10 anys

La "Guerra dels mons!".
El de l'Art i la Cultura contra el del Poder i la Riquesa.
Qui guanyara aquesta Batalla Social?

Valoració:10menosmas
Per pere gil, fa mes de 10 anys

La culebra que come tierra y el ratón Micky, me encantan. Rápido, urgentísimo al Hermitage de Sant Petersburgo antes de que sean comprados por algún marchante ávido de "pasta asciutta".

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente