nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

29-S: «Contra la imposició defensam l'educació»

Els convocants provinents de distints moviments, avui davant Educació. | Pere Bota.

La gran manifestació que tindrà lloc el 29 de setembre a favor de la lluita dels docents que critiquen la implantació del Decret de llengües del Govern i totes les polítiques de retallades que viu el sector d'ençà que José Ramón Bauzá s'instal·là al Consolat de Mar ja té lema: «Contra la imposició defensam l'educació».

Alguns organitzadors d'aquesta diada reivindicativa han citat els periodistes aquest divendres davant la seu de la Conselleria, hores abans que allà s'hi produeixi el que es preveu que serà una altra gran concentració de camisetes verdes en el cinquè dia de vaga indefinida dels ensenyants.

De moment hi ha confirmades dues convocatòries, a Mallorca i Menorca a les 18 hores. A la resta d'illes es treballa en la mateixa direcció. La primera tendrà lloc a Palma; començarà a la plaça d'Espanya i han previst un recorregut llarg pel caràcter multitudinari que s'espera que tengui. Baixarà per les Avingudes, seguirà pel Passeig Mallorca i Jaume III i baixarà pel Born fins a la plaça de la Reina, on es llegirà un manifest.

D'altra banda, a Menorca, la protesta partirà a l'IES Joan Ramis i Ramis, a Maó. Aquest és un dels centres del qual el seu director ha estat expulsat per no obeir les directrius d'Educació sobre la implantació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL).

Supervivència de l'educació pública
En aquest context, el president de FAPA Mallorca, Vicenç Rodrigo, ha explicat que aquesta cita a la qual conviden a tota la societat balear no just té a veure amb motius sociolingüístics, derivats de la posada en marxa d'un nou model educatiu amb el conegut TIL, sinó que vol evidenciar tots els problemes del sistema educatiu illenc, reclamant una resposta per part dels governants que passi pel diàleg i l'enteniment.

Aquesta crida perquè una gran majoria participi en una jornada a favor de la supervivència d'una Educació Pública digna la fan des de sectors ben diversos, i cap d'ells en reclama la titularitat única. Hi participen un ventall ampli d'organitzacions, des de la totalitat de sindicats, fins a amplis col·lectius civils (associacions de pares, docents, alumnes, l'Obra Cultural Balear, Joves de Mallorca per la Llengua, entre d'altres).

Ja són cinc els dies que el col·lectiu educatiu realitza aturades i fins al moment no veuen cap passa d'Educació per tal d'assolir punts d'acord que facilitin la represa de les classes. Els docents asseguren que els primers interessats amb què acabi la vaga són ells, però que la sortida d'aquesta situació ha de ser "consensuada".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 10 anys

Xania, perquè no te preocupes millor del problemes de Catalunya, que bastant teniu de lladres i corruptes?

Cagondell de pancatalanistes...

Valoració:0menosmas
Per Xènia, fa mes de 10 anys

Tot el meu suport des de Catalunya.... Tinc previst estar a les Illes el proper cap de setmana, per feina...espero poder acompanyar-vos, no sóc docent, no visc a les Balears...però sóc catalana i mare, i sé com de difícil és lluitar per la nostra llengua.
NO US RENDIU!! la força està en el poble. Us voldran espantar, us diran que sou minoria, radicals, i coses més gruixudes, , però recordeu: les lleis injustes hi sónper desobeir-les.

Valoració:-4menosmas
Per Bernat Bennàsar,, fa mes de 10 anys

Hi ha "trolls"que deuen cobrar lo seu de sa OCB( OCC)...arg,transcriptor,Biel, etc (no se a quantns llocs he llegit sa mateixa cançó)a sa manera de Goebbels una mentida centenars, milers de vegades, només virtualitat..quines exposicións més innocents .. o és que no existeix es nacionalisme manipulador català (pancatalanisme) vos convindria llegir un poc d'història .. La "impertinència" quan fa honor a la veritat només pot ofendre a qui tracta d'enganyar.
SA LLENGO - Deu meu que gran negoci que hi ha al voltant d'ella!! quin morro que teniu.
Manifestau-vos per sa nostra varietat linguistica es Mallorqui i ses altres varietats des Menorquí i Eivissenc, nostres illes germanes ..un arxipèlag sense pancatalanisme.
Me declar gonellista, els unics mallorquins de bon de veras.Si vius a Mallorca, ja ho saps, el mallorquí i ben aferrat que se noti en obrir sa boca que tens registre mallorquí.

Valoració:0menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys

Per aquella gent que també se vulgui manifestar, però que trobi que sa manifestació presencial ès motiu de crispació social i que sa vaga en educació en ple començament des calendari escolar ès contraproduent pes nostros fills. Pes que se vulguin solidaritzar amb tots aquells professors honestos que no estan d’acord amb sa vaga però estan essent coaccionats pes seu entorn o per directius. Pes que si creuen en es projecte des Tactament Integrat de Llengües. Aquest enllaç des qual vos informam ès per donar suport a s’educació trilingüe:

http://www.change.org/es/peticiones/consellería-de-educación-de-las-islas-baleares-apoyo-a-la-educación-trilingüe?share_id=UesFLoLFKj&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition

Valoració:0menosmas
Per Xesc, fa mes de 10 anys

@||*||


Perquè no estam autocentrats nacionalment. N'hi ha molts que dormen i ni s'ho deuen haver plantejat. Per això, actuen com nacionals de la nació veïna, Espanya, en lloc de com a nacionals de la pròpia nació catalana.

Valoració:-2menosmas
Per maki, fa mes de 10 anys

L'has encertada de plè, XL, la polítiva espanyola en general esta regida per mediocres i aprofitats professionals, la diplomacia, el seny, el sentit comú, la visió de conjunt, el sentit del bé col·lectiu hi és absent...i als que no volen ser així no tenim lloc a aquest estat de merda...això no pot durar sempre.

Valoració:-12menosmas
Per XL, fa mes de 10 anys

Hi ha borinots que puntuen vermell els texts (meravellosos texts) que el Transcriptor ens treu a la llum. A cap defensor del Català se li ocorreria puntuar vermell per exemple un fragment d´un poema d´Espronceda o de GarciaLlorca . Però així son els panespanyolistes: Gent sense gust ni sensibilitat , que no sap discernir entrel´art i la política ni tampoc entre el bé i el mal. Mal reclutament han fet els artificis de la extrema dreta, probablement perque no han trobat a ningú un poquet més refinat per fer el paper de corifeus.

Valoració:-5menosmas
Per Llibertat responsable, fa mes de 10 anys

Idò jo pens anar a la manifestació, i per això, i els que vulguin venir amb mi, faré 120 quilometres, perque tinc fills, tinc nets que son victimes de les caprixades ultranacionalistes castellanes d'en Bauzá, i aixó no és Castella, i perque pago impostos per pagar els Mestres, i als polítics que combaten als Mestres, i perque és un deura defensar l'educació pública de qualitat....i perque me dona la gana...
Si el facha Jorge Campos pot venir de fora a comandar-nos, o intentar-ho, mes dret tinc jo a defensar tot l'expossat...

Valoració:5menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

El que me fa empagair mes és tenir el que és segurament el presidentet d'una Comunitat Autònoma mes curt, fanàtic i embustero, ja passa davant en Jesús Gil i de molt, en Matas...

Valoració:1menosmas
Per Crònica de successos, fa mes de 10 anys

Si els governants ens deixàssin viure en pau, els diaris es podrien dedicar a donar altres noticies. A Méxic parlen de les inundacións, i aquí del Govern.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente