algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Macromanifestació de rebuig al TIL el 29 de setembre

Les grans concentracions aturen aquest dimecres però es reprenen demà, coincidint amb la inauguració del curs universitari de la UIB

Una de les últimes concentracions de professors, en aquest cas a Eivissa. | Germán G. Lama

Fonts de l'Assemblea de Docents han confirmat la data i l'hora d'una macromanifestació unitària en la qual es volen aplegar amb els sindicats i amb la resta de la societat civil que hi vulgui participar en contra del Decret de llengües (TIL). Aquesta mostra de rebuig que pretén ser transversal vers la política educativa del Govern tendrà lloc el diumenge 29 de setembre a les 18.00 hores.

Segons han confirmat fonts del col·lectiu de professors, es durà a terme una concentració a cada Illa. A Mallorca tendrà lloc a Palma, i previsiblement començarà a la plaça d'Espanya. A Menorca encara no s'ha confirmat l'indret a on es realitzarà. Per la seva banda, a Eivissa serà a Vila i a Formentera a la plaça Constitució, a Sant Francesc.

S'espera que després de l'assemblea que tendrà lloc avui horabaixa a Marratxí es coneguin més detalls d'aquesta convocatòria.

Mentre, la vaga indefinida no atura, i a diversos punts de l'Arxipèlag s'han viscut concentracions de professors, tot i que més petites que les viscudes aquests dies. Santa Eulària, Sóller, sa Pobla o la mateixa seu de la Conselleria d'Educació han estat alguns dels escenaris de protesta de la jornada.

En qualsevol cas demà es reprendran les grans convocatòries, en el cas de l'inici del curs universitari al campus de la UIB. L'Assemblea de Docents ja confirmà que assistiria a aquest solemne acte a la seu de la carretera de Valldemossa, aprofitant que les personalitats més destacades del Govern i de l'autoritat educativa hi solen ser presents.

La PUDUP s'hi afegeix
A la protesta de les camisetes verdes s'unirà a més la de la Plataforma Unificada per a la Defensa de la Universitat Pública de les Illes Balears (PUDUP-Illes). En aquest cas, han avisat que demà dijous a les 12.30 hores seran davant el rectorat per a mostrar el seu suport als docents en vaga i en defensa de l'Educació pública.

Segons aquesta associació organitzaran una enllaçada verda davant l'edifici de Son Lledó. Manifesten que "aquesta acció no es planteja en contra de l'obertura del curs acadèmic universitari, sinó a favor de l'ensenyament públic".

Han anunciat a més intervencions d'un representant de la PUDUP, un altre de l'Assemblea de Docents i d'un representant dels alumnes encausats per l'entrada a la Conselleria d'Educació el curs passat.

La PUDUP és una plataforma activa a la UIB des del 2012, i està integrada per membres del personal docent i investigador (PDI), personal d'administració i serveis (PAS) i alumnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 10 anys

"Pare emprenyat com molts" Idò si foten al carrer a tots els docents, hauràs de fer classe tu mateix als teus fills.
Als docents són de les persones més sofrides i indefenses perquè tenen en contra tothom: el Govern que els imposa collonades que qualque capdefava que mai ha fet una p*t* classe s'ha inventat en el seu luxós despatx, els "papaitos" que tenen uns fillons que són una "monada" de maleducats (a ca seva), etc. Ho faries millor tu, i molts que opinen com tu? Idò anau a donar classe i sabreu "lo que vale un peine"

Valoració:5menosmas
Per En Sito, fa mes de 10 anys

A ca una puta tot imperialisme pancatalaniste.. fora de sa nostra terra !!!

Valoració:-3menosmas
Per Maria, fa mes de 10 anys

Per a Guiem Colom. Primer de tot, em sembla que qui es confon ets tu, primer de tot amb el meu nom. Segon –ja t'ho ha dit algú–, que abans que arribàs el rei en Jaume, de mallorquí res de res: la població era majoritàriament àrab. El que vosaltres hauríeu d'explicar sense dilació és per què tots els qui defensau les modalitats balears ho feis EXCLUSIVAMENT EN CASTELLÀ. No em deixaré compixar, però sobretot de traïdors o mentiders.

Valoració:1menosmas
Per Pare emprenyat, fa mes de 10 anys

Molts de negatius però poca argumentació. Típic d'aquesta genteta. No fan vaga sols pel TIL, però saben que el TIL és l´únic nexe que poden fer servir per implicar a n'els pares i així tenir una mica de força, les causes reals són econòmiques. S'ha de ser molt ingenu per no veure això.
No crec que els pares piquin, picarà com a molt el típic curtet polític i radical d'esquerra amb odi a n'es PP, però sa gent apolítica, és a dir amb seny, no hi caurà. Temps al temps.

Valoració:-30menosmas
Per Pare emprenyat com molts., fa mes de 10 anys

Només tenc ganes de que tota aquesta merda acabi, desde aquí donar ses gràcies als docents per fer tant pels nostres fills (hirònicament és clar).
Tant de bo en fotin qualcun al carrer, però que acabi i que els al.lots que no en tenen cupa dels seus truis, puguin començar d'una vegada.
Vull veure qui és l'espavilat que me negarà que això no és una vaga política.
Merda de país, merda de govern i merda de docents, no cal que els me donin a conéixer, no valen sa merda que caguen i a més són uns hipòcrites,

Valoració:-35menosmas
Per Maria, fa mes de 10 anys

Per a Guiem Colom. Em sembla que ets tu qui no has entès res. Primer de tot, el meu nom és i sempre ha estat –en mallorquí, català de Mallorca– Maria. Segon, no hi ha ningú que parli una llengua que la destrossi, tant si és d'un indret o d'un altre. Pots estar ben segur que aquí l'únic que vol destruir una llengua és qui diu que defensa les modalitats balears i parla ÚNICAMENT en castellà.

Valoració:22menosmas
Per Uroooooo...!, fa mes de 10 anys

@guillermo palomo

La llengua oficial del Brasil es el castellá?. Saps que es el que fa por?. La teva incultura i la dels teus quefes. Per cert, no es "betsol", es betzol. No es revelancia, es relevancia..etc,etc.

Valoració:8menosmas
Per TALIBAUZAN ARRUIX DE MALLORCA!, fa mes de 10 anys

Branca a tots es invasors madrileñufos!
Arruix de Mallorca
Barco de requilla!
VISCA SA REPÚBLICA DE SES ILLES BALEARS!

Valoració:-1menosmas
Per macia, fa mes de 10 anys

Uei!!!!! Guillermo Palomo, abans des s' arribada des catalans aqui xerraven es moro i resaven a n'Ala i estudiaven el Cora, que no et sona de res aixo de Medina Mayurka.
Veig que de poc ensa surten per aqui molts d'admiradors misulmans

Valoració:9menosmas
Per guiem colom, fa mes de 10 anys

Fe de errores. Salió "bocavulario". Debe ser "vocabulario".

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente