nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

Les editorials avisen que controlar els llibres de text pot ser “il·legal”

Les editorials consideren que, d'acord amb la normativa vigent, controlar el contingut dels llibres podria ser "il·legal”. | Arxiu

La iniciativa del Govern Bauzá de fer un registre dels llibres de text i material didàctic complementari ja ha encès la polèmica. El decret que prepara l'Executiu per crear aquest registre podria ser “il·legal”. Així ho adverteixen des de l'Associació Nacional d'Editors de llibres de text i material d'ensenyament (ANELE), que consideren que controlar el contingut dels llibres “podria incórrer en una il·legalitat”, d'acord amb la normativa vigent.

Segons explica l'entitat, només existeix un registre d'aquest tipus a Andalusia, ja que la comunitat dóna xecs a les famílies per poder comprar els llibres. Els editors asseguren que el registre que prepara l'Executiu pot ser considerat “il·legal" d'acord ambl reial Decret 1744/1998 que va aprovar la llavors ministra d'Educació, Esperança Aguirre, que va derogar un reial decret anterior que regulava la supervisió de llibres de text i altres materials curriculars per als ensenyaments de règim general.

Per part seva, des de l'STEI-i dubten de la legalitat del “registre” i rebutgen la “censura prèvia” que s'amaga, a parer seu, en el projecte de Bauzá. Des de COAPA-Balears, per part seva, consideren “absurda” la intenció del Govern, ja que els consells escolars “han d'autoritzar els llibres que s'utilitzen”.

Defensa del registre
En relació amb aquest projecte de decret, el secretari autonòmic, Guillem Estarellas, va declarar que “altres comunitats ja el tenen, com Andalusia” i que servirà “perquè els llibres de text estiguin catalogats en algun lloc, no hi ha cap interès més enllà del qual compleixin la normativa vigent de la Comunitat”. Estarellas va negar que es limiti la llibertat dels centres a elegir-ne unes o altres editorials.

El problema, va explicar, és que actualment quan falten llibres editats aquí “ens vénen llibres d'altres comunitats, com València, Catalunya o Madrid, amb el que de vegades aquests manuals inclouen coses d'aquests altres llocs”. Estarellas va explicar que el decret no serà d'aplicació fins d'aquí un o dos cursos i ho serà per a centres públics i concertats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Berenguer, fa mes de 10 anys

No, si encara refaran la figura del censor i els llibres que vagin contra el règim apareoxeran plens de línies de text guixades en negre.

Molt bé per l'agent immobilària, "na Pegui de ses finques".

No hi ha temps que no torn. I dins l'espanya espenyada repetir etapes feixistes és quelcom inherent d'aquest estat i d'aquesta gent que ara governa.

Valoració:12menosmas
Per ¡Aquí en antiCATeto!, fa mes de 10 anys

Que no nos impongan el CATeto en este foro, dejemos de responder y valorar la lengua CATeta y si podemos evitarlo cojonudo (para lo que sirve). Demostremos con hechos que el idioma CATeto no tiene futuro alguno fuera de alguna sala de estar de algún CATeto.

Valoració:-7menosmas
Per campos, fa mes de 10 anys

Com si hara fos una novetat això. Sempre s'han controlat en funció d¡interessos polítics

Valoració:4menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 10 anys

Si retallen la llibertat dels mestres a triar els llibres que volen, potser farem feina sense llibres. Ja veureu què contentes que es posaran les editorials.

Valoració:23menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 10 anys

Els llibres de text són una eina educativa que es pot fer servir... o no. Si les institucions educatives diuen als docents quin són els llibres que poden utilitzar, és possible que alguns ensenyants es plantegin no utilitzar-los. Les editorials són conscients d'això i dels greus perjudicis que els podria ocasionar que les institucions públiques confeccionassin llistats de llibres de text permesos (la qual cosa implica que n'hi hauria de "no permesos").

Valoració:19menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:21menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

YA ES UN HECHO EL COMIENZO DEL CURSO ESCOLAR, DONDE LAS NOVEDADES SERÁN HISTÓRICAS YA QUE LOS ALUMNOS TENDRÁN UN ÁMPLIO ABANICO EDUCATIVO, LO QUE LES BENEFICIARÁ EN EL FUTURO, PERO SOBRE TODO, EL SISTEMA EDUCATIVO INSULAR HA DADO ESTE PASO CON LIBERTAD, Y CON EL APOYO DE UNA MAYORIA SILENCIOSA, A PESAR DEL RUIDO DE UNA MINORIA INTRANSIGENTE.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente