cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

El Govern diu que està pagant el deute de la UIB des de gener

L'Executiu abona mig milió d'euros mensuals a part de la transferència nominativa de 4,2 milions d'euros

1009
Huguet, durant l'acte de presa de possessió com a rector el passat dilluns. | P.Bota

El Govern assegura que està pagant el deute de 21 milions d'euros que té amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) de forma mensual, des del passat mes de gener. Així ho ha confirmat a aquest diari el director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel J. Deyá. El director general ha explicat que "cada mes donem mig milió d'euros a la UIB per posar-nos al dia" i calcula que abans què acabi la legislatura hauran eixugat el deute.

Des de fa sis mesos la institució acadèmica està rebent a part de la transferència nominativa de 4.200.000 euros mensuals, una aportació extra de mig milió d'euros que està ajudant a la UIB a poder pagar les nòmines i la despesa corrent. Deyá ha recordat que "quan nosaltres vam arribar fa dos anys hi havia quatre mesos d'impagaments, entre d'altres i el deute ja era de més de 20 milions d'euros".

Segons ha explicat Deyá, la situació era tant greu que a part de reduir serveis, la Universitat es va veure obligada a "tirar dels seus estalvis i es gastà uns 23 milions per poder aguantar. Ara només els hi queda un petit remanent".

Deyá es defensa d'Huguet
Deyá s'ha volgut defensar així a una de les peticions fetes pel nou rector, Llorenç Huguet, durant la presa de possessió del càrrec, el passat dilluns. Huguet exigí al Govern durant el seu discurs que calia "periodificar la recuperació del deute pendent, per poder satisfer també els deutes als proveïdors i regularitzar la gestió dels fons dels projectes de recerca". Sobre si podran pagar més doblers cada mes a la UIB, Deyá ho deixa en mans de Tresoreria que "és qui té l'última paraula".

Sobre el contracte programa a quatre anys vista que proposa Huguet, el director general d'Universitats es mostrà totalment d'acord amb la idea "perquè la UIB ha de tenir una estabilitat econòmica. No pot ser que al novembre no sàpiguen amb quants doblers hauran de comptar en el pressupost de l'any següent". Si bé Deyá es mostra favorable a què "a canvi la Universitat rendeixi comptes dels seus resultats i el Govern pugui decidir sobre la posada en marxa de noves titulacions com fa el Govern de Catalunya".

La Direcció General d'Universitats i l'equip d'Huguet es reuniran el pròxim dilluns per tenir un primer contacte i començar a perfilar el contracte programa, entre d'altres qüestions de caràcter urgent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per hota, fa mes de 10 anys

Aquesta Universitat esta sobredimenssiona en tot i per tot. Sobren carrecs, professors, instalacion i sobretot universitaris per anomenarlos de cualque mena.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente