cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

«Son Espases prima els doblers de les concessionàries per damunt de les persones»

L'Assemblea de Treballadors i Usuaris de l'Hospital critica l'aixecament d'un «perímetre de seguretat» al voltant del centre sanitari per a impedir accessos alternatius al pàrquing de pagament

998
Les obres per tancar tot el perímetre de l'hospital ja s'han clos. | T. AYUGA

És necessari habilitar un perímetre de seguretat al voltant d'un hospital públic? Aquesta pregunta que compta amb la negativa com a resposta probablement més raonable és la que es fan a l'Assemblea de Treballadors i Usuaris de l'Hospital Son Espases (ATUHSE).

L'organització ha elaborat un informe exposant de manera detallada i clara les seves reivindicacions sobre un tema antic, com ho és el pàrquing de pagament al centre hospitalari de referència de les Illes, i que malgrat això, compta amb algunes novetats que s'han esdevingut en les últimes setmanes.

El tema de fons que es plantegen amb preocupació els treballadors i usuaris és que a uns terrenys pagats amb recursos públics, on s'edificà un equipament que respon a un servei, la responsabilitat del qual és de les Administracions, "allò que prima és la rendibilitat de les empreses concessionàries que hi fan negoci, per damunt fins i tot dels drets dels ciutadans".

Passar per caixa
En aquests termes s'explica el membre d'ATUHSE, Guillem Amengual, en referència a les últimes mesures ideades per la direcció de Son Espases amb l'objectiu que cap treballador ni usuari de l'hospital pugui accedir amb facilitat a aquest, havent deixat el seu vehicle enlloc que no sigui l'aparcament tarifat.

Per tal d'aconseguir la seva fita, a finals del mes de maig l'empresa constructora Melchor Mascaró va obrir un fossat enterra d'uns 100 metres de llarg, dos d'ample, i fins a tres més d'altura, mentre s'instal·lava una tanca tot vorejant el perímetre de l'hospital.

A principis de juny, la l'enreixat s'acabà d'aixecar, i les excavadores tornaren a aplanar el terreny, traient el fossat de la circulació. Pel seu costat, l'associació dels treballadors i pacients de l'hospital no ha afluixat les seves crítiques a aquestes actuacions, totes sufragades amb doblers públics.

«El diàleg no és possible»

A l'ATUHSE ho tenen clar; "no és un conflicte laboral, és un tema social". En aquest sentit, Amengual afirma que l'entitat que representa no s'ha reunit amb la direcció de Son Espases per a plantejar-li les seves queixes.

«Ja sabem com respiren. Amb les seves accions demostren que han pres una decisió, i que el diàleg o la rectificació no són possibles», afirma.

Per a armar-se de força i arguments acudeixen ara a l'opinió pública i reclamen allò que troben que és de justícia.

"No volem que ens facin un caminet bonic, el què volem és que obrin els accessos perquè allò és un centre d'interès públic, a on hi acudeix la gent quan està malalta. No hi van per afició", emfatitza.

La reclamació de l'aparcament gratuït i sense tanques que el restringeixin no acaba aquí. L'organització d'usuaris i treballadors ja ha establert contactes amb els econacionalistes de MÉS, perquè tant a nivell municipal com autonòmic, proposin alternatives a l'actual situació de greuge per a les persones que hi han d'aparcar sovint. També anuncien la pròxima realització d'accions encaminades a donar visibilitat a aquest problema.

Alternativa?
L'Ajuntament de Palma va organitzar al seu dia una 'alternativa' amb limitacions al pàrquing pròpiament de l'hospital. Per uns 84.000 euros va habilitar un aparcament amb places limitades -de minusvàlid just n'hi ha 13- a l'indret conegut com a Son Serra Parera, al camí del Secar de la Real.

Aquest no es pot escurçar, i s'ha de caminar vorejant la carretera que ve de Son Castelló i va fins Can Valero, amb el consegüent perill per a malalts, ferits, convalescents, nins, persones majors, etc..

La distància que separa l'alternativa del centre hospitalari és de prop d'un quilòmetre, la qual cosa s'empitjora encara més quan les condicions meteorològiques -com ara que entram a l'estiu- són més inclements.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alexandre, fa mes de 10 anys

Els veïns del Secar de la Real no podem accedir a peu a l'hospital si no volem fer tota la volta de forma que ens convengui més anar en cotxe. Vaig escriure fa més de dues setmanes a l'hospital i a l'IbSalut perquè ens donesssin una solució i encara esper resposta.

Valoració:3menosmas
Per BIEL RIUTORT, fa mes de 10 anys

I que em deis dels que tenim tarjeta de discapacitat i venim de la part forana amb un malalt. No ens queda altre remei que passar per caixa, Amb un malalt discapacitat no tenim més opció que deixar-lo davant la porta i després en sortir hem amb la nostra necessitat hem de contribuir a l'especulació. Per tot hi ha facilitats menys al hospital. No te cap sentit que en les zones ORA poguem aparcar sense pagar i a l'hospital que fa mes falta no.
Hi ha uns grupets de pocavergonyes en aquest pais que ens toca els collons a tots. Mal llap les pegui.

Valoració:5menosmas
Per Ilegal, fa mes de 10 anys

Tamateiix l'hospital es ilegal

Valoració:8menosmas
Per Edu Jonquet, fa mes de 10 anys

FORA BARRERES DE CAMP DE CONCENTRACIÓ, en un organisme públic, Boicot a aquest Aparcament. S'han suprimit línies d'autobusos, s'han augmentat el temps de la freqüència, s'han col · locat pals en tot el Camí del Reis perquè la gent no pugui aparcar, es construeixen foses medievals, càmares de vigilància en descampats, tot perquè l'usuari i treballador aparqui dins de Son Espases. Totes les administracions públiques al servei d'una empresa privada. Ja no són pocavergonyes, són estafadors, lladres. ¡¡¡ACTUEM JA!

Valoració:19menosmas
Per indignat, fa mes de 10 anys

I el més divertit de tot és què, mentre l'enyorat Son Dureta se desfà mort de fàstic fins que tothom s'oblidi i puguin fer qualque mega complexe de luxe, la societat balear a patir aquest pelotasso del quatre lladres de sempre, amb un hospital disfuncionant, obra faraònica que ha hipotecat la sanitat balear, així com la societat balear per als propers 50 anys. Quina llàstima la sensació d'impoténcia de no poder demanar responsabilitats en aquest pais!

Valoració:8menosmas
Per ATUHSE, fa mes de 10 anys

Bon dia.

Des de la assamblea convidam a tots els que vulguin participar a les accions que durem a terme els próxims dies. Per reclamar la lliberació del pagamente per fer us de un Hospital que es de tots els illencs, per que noltres el pagam.
Podeu contactar a la direcció de correu asambleahospitalsonespases@gmail.com www.atuhse.org
Salut i lluita.

Valoració:16menosmas
Per guillem, fa mes de 10 anys

no els basta haver privatitzat l'hospital públic de referència i haver-lo convertit en un negoci fantàstic en mans de banquers i constructors, tampoc els beneficis de la requalificació milionària dels terrenys, volen sucar al màxim l'economia dels treballadors, els malalts i els seus familiars. Per això mateix evitaran mentre puguin la creació d’accessos dignes per els vianants o la posada en marxa d’un transport públic pràctic i eficient.

Valoració:11menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

I el que es subrealista es que per anar a urgències s'hagi de fer cua a les barreres del parking

Valoració:0menosmas
Per Assun, fa mes de 10 anys

Bon dia,

Per favor, hem de trencar les barreres!! Alicats, tenaces, qualsevol cosa que pugui obrir camí! Si ja estam pagant un hospital, per què hen de seguir pagant per visitar els nostres malalts?

No tenen cap justificació per impedirnos el pas. El perímetre de seguretat és una excusa inconsistent; qualsevol pot entrar a peu per la entrada de la carretara de Valldemossa i no supera cap control de seguretat.

Idò, valor i a obrir un forat a les barreres!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente