algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Actes contra el TIL a Palma, Manacor i Sóller

975
La Plataforma contra el TIL va recollir signatures a Manacor | A.BASSA

La comunitat educativa continua mostrant la seva oposició al Decret de Tractament Integral de Llengües (TIL). Durant aquest cap de setmana diverses entitats han mostrat el seu rebuig al trilingüisme educatiu del Govern Bauzá amb actes a Palma, Manacor i Sóller.

A Ciutat, divendres a vespre, el grup municipal de MÉS per Palma celebrà una taula rodona amb persones i entitats del món de l'educació. Presentat per Isabel Busquets, professora de secundària i membre de MÉS per Mallorca, hi varen participar Joana Maria Mas (ADIPMA), Vicente Rodrigo (FAPA Mallorca), Maria Antònia Font (Stei-i), Albert Abad (Plataforma d'Estudiants) i Josep A. Revert (Plataforma CRIDA). Els ponents defensaren que el decret actua "contra la llibertat dels centres", "ataca el català" i "deteriorarà la qualitat de l'ensenyament". "És un autèntic setge i mobbing col·lectiu a tota la comunitat educativa", asseguraren.

Per part seva, la plataforma per l'Educació contra el decret TIL organitzà dissabte a Manacor una jornada reivindicativa contra el decret. Grans i petits participaren en les diferents activitats i ompliren la ciutat amb cartells i retalls en contra de la política lingüística de l'Executiu. També es van recollir signatures reclamant la derogació de la nova normativa.

Finalment, a Sóller, uns 20 docents van protestar contra el decret. Professors i alumnes van estendre una pancarta amb el lema "No al TIL". També van recollir signatures entre els veïns del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Trist, fa mes de 10 anys

La consellera sembla desviar l’atenció dels retalls tan ferotges que ha patit l’ensenyament públic aquests darrers anys (es tornen a escapçar els pressupostos del 2012, es retallen més de 17 milions d’euros, dels quals 10,5 milions són de la partida de personal, per tant, menys professorat per al proper curs)-, fes política de veres, això és el que els ciutadans en general li agrairíem, i també que treballàs per millorar l’ensenyament d’aquestes illes i deixàs de criminalitzar aquells que han de dur la tasca a bon port i que sembla odiar tant.

Valoració:4menosmas
Per Solleric, fa mes de 10 anys

El que crea alumnes mediocres són els politics més que mediocres que tenim (a l'article a La Razón del "presidente" hem remet) que fan decrets mal pensats i pitjor dotats.
Al fons del trilingüisme pot esser bó, les formes són pèsimes.

Valoració:2menosmas
Per Solleric, fa mes de 10 anys

El que crea alumnes mediocres són els politics més que mediocres que tenim (a l'article a La Razón del "presidente" hem remet) que fan decrets mal pensats i pitjor dotats.
Al fons del trilingüisme pot esser bó, les formes són pèsimes.

Valoració:4menosmas
Per a Professors mediocres creen alumnes mediocres, fa mes de 10 anys

i és ben cert que els companys amb dificultats tindran més problemes. Si els costa entendre els continguts amb la seva llengua, com vols que els assoleixin amb una llengua que no dominen?

Abans de fer aquestesc crítiques, pensa un poc i coneix la realitat dins les aules!!

Una altra cosa. No sé de que fas feina, però imagina que a partir d'ara t'has de dirigir al client en anglès, de manera fluïda. Ho sabras fer en dos dies??? No sou més demagògics perquè no voleu

Valoració:6menosmas
Per Professors mediocres creen alumnes mediocres, fa mes de 10 anys

Cap des professors des centres on van a classe es meus fills ha comentat, ni tan sols insinuat, que s'apuntaria a classes de reciclatje d'anglès. Quin esforç poden exigir as nostros fills, si ells no són capaços de fer-ne cap ni un.
A sa meva filla li han dit que si ses classes són en anlès, es companys més atrassats encara s'atrassaran més. Chapeau per ells!!, donant ats alumnes amb baix rendiment una excusa més per suspendre i ats altres esneyant-lis que es companyerisme significa rebaixar ses capacitats de cada un perque ès que més poc s'esforcen se trobin a gust.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente