algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Manifestacions a Palma, Maó i Vila per una Europa «més social i democràtica»

La jornada de lluita europea del 13-J promet un especial protagonisme de la Marea Verda en defensa de l'educació pública i de qualitat

20536
Cartell de la protesta programada per a l'horabaixa.

Avui dijous, devers les 19.30 hores, està previst que comencin a caminar tres manifestacions, una per Illa, concretament a Palma -plaça d'Espanya-, Maó -plaça de l'Esplanada- i Vila -Vara de Rei-. El motiu que les impulsa és la defensa d'"una Europa més social i democràtica, en favor de l'ocupació i la protecció social".

La jornada s'emmarca dins la Setmana d'Acció Europea que convoca la Confederació Europea de Sindicats, i culminarà amb una mobilització el dia 16 en la majoria de ciutats espanyoles.

Dos dels principals líders sindicals de les Illes, la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, i el d'UGT, Lorenzo Bravo, cridaren durant la setmana a la participació en les manifestacions.

Un canvi de rumb
Bravo explicà que aquestes jornades de lluita s'organitzen pensant que la Cimera Europea de finals de juny pugui escoltar els plantejaments dels treballadors, que exigeixen una "Europa social, més igualitària i amb els mateixos drets laborals".

En aquest sentit, Vicens remarcà que l'objectiu és que les institucions europees canviïn el rumb d'unes polítiques que estan "enfonsant la societat".

Segons el seu prisma, Europa necessita polítiques d'estímul econòmic i que s'ampliïn els terminis per a poder pagar el deute.

Paper especial dels docents
A la convocatòria hi estan cridats tots els sectors professionals que es considerin afectats per les retallades i els rigors de la reestructuració administrativa teledirigida des de Brussel·les. Tanmateix, s'espera un paper de pes de la mà dels docents.

I és que la Plataforma Estatal per l'Educació, on es representen sectors heterogenis de l'ensenyament, amb diversos sindicats -també el d'Estudiants- i la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) al capdavant, agafà de seguida la bandera de la protesta.

Així, s'espera que a molts indrets -i també a les Illes- la Marea Verda en defensa de l'educació pública i de qualitat prengui el carrer de forma massiva. Aquest és un bon moment per a prendre el pols al moviment, i fins i tot, per a començar a distribuir entre els assistents els primers fulls d'informació cridant a la vaga indefinida del sector educatiu a partir del proper 13 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.