La coalició MÉS ha presentat una proposició no de llei al Parlament per instar el Govern a retirar totes les impugnacions d'acords municipals que incorporen el requisit lingüístic a les seves Relacions de Lloc de Treball (RLLT).
El Grup interpreta que qualsevol treballador públic en l'àmbit municipal té com a tasca "l'atenció i informació als ciutadans, de manera més o manco directa o regular". Amb la modificació de la Llei d'accés a la Funció Pública, una administració només pot exigir un determinat nivell de català si l'empleat haurà de realitzar tasques directes d'atenció al ciutadà.
Des de la modificació de la Llei fa gairebé un any, el Govern de José Ramón Bauzá havia impugnat els acords que establien el requisit de català en tots o en la majoria de les places incloses en la relació de llocs de treball, a municipis com Santa Eulària des Riu, Llucmajor, Son Servera, Banyalbufar, Campanet, Petra i Algaida.
Ara bé, amb l'arribada de la nova Consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, l'estratègia ha canviat. El Govern no ha impugnat l'acord de l'Ajuntament d'Alcúdia, en què la RLT incorporava el requisit de català a tots els llocs de feina, i que va ser aprovada per unanimitat.
A més a més, dimarts passat el Parlament va aprovar, també per unanimitat, una esmena del Grup MÉS en què s'instava el Govern a respectar els acords municipals en relació a les RLLT, tot posant l'exemple d'Alcúdia.
Nel Martí, diputat del Grup MÉS, diu "no comprendre el canvi d'interpretació -i d'intenció- del Govern respecte de les RLLT i la seva adaptació a la modificació de la llei de funció pública".
En qualsevol cas, diu Martí, aquest canvi exigeix al Govern retirar les impugnacions i modificar la llei per eliminar la inseguretat jurídica que genera el redactat actual, que permet tant una interpretació com l'altra: una limitant al mínim les excepcions a l'eliminació del requisit del català, i l'altra respectant al màxim l'autonomia municipal en la interpretació del mateix article."
El Grup MÉS també presentarà una proposició de llei per derogar la modificació de la llei de funció pública impulsada pel Govern Bauzá per arraconar el català.
Una proposició NO DE LLEI, ja que va contra SA LLEI. No s'han donat conta de que ,al final, tothom tendrà que passar pel tubo? El català és un merit i no un requisit, PER LLEI.Qualsevol moció dels ajuntaments no pot anar en contra de una llei.