Els pares i mares d'alumnes eivissencs, mitjançant la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA), han dit la seva en relació al projecte del trilingüisme que el Govern insisteix a tenir enllestit per al proper mes de setembre.
En un document marcat per un to menys tens que el d'altres actors que s'han pronunciat recentment en contra del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL), des de la Pitiüsa major es fixa l'objectiu de retornar a la via de l'enteniment i el diàleg, per tal de matisar una normativa educativa que tanmateix s'ha aprovat "sense cap tipus de fonament pedagògic".
Diàleg i rectificació
"Abans d'aplicar una llei tan dràstica s'ha de dialogar", afirmen les associacions de pares i mares, qui fan una crida a l'actual consellera d'Educació, Joana Maria Camps, perquè escolti la comunitat educativa i es pugui tractar d'assolir un consens.
El manifest signat per FAPA Eivissa explica que des del col·lectiu es rebé amb "satisfacció" la notícia que l'Executiu rectificava la seva postura pel que fa als imposts 'verds', que finalment s'ajornaren fins que passi la temporada alta turística.
"És molt important que els nous consellers hagin fet marxa enrere, que hagin escoltat als empresaris en les seves reivindicacions", i establint un paral·lelisme amb això, el Govern hauria d'escoltar ara els sectors afectats per la reforma educativa.
'No així'
L'organització apunta que els seus integrants estan d'acord amb el trilingüisme, "però no d'aquesta manera".
Els pares i mares representats diuen no entendre "a què ve tanta pressa, i quin motiu hi ha per no poder implantar el TIL de forma esglaonada i gradual", possibilitant que els infants rebin una formació "de base".
Així mateix, proposen implantar mesures addicionals, que reforcin l'aprenentatge en llengua estrangera, com per exemple mantenir en versió original alguns productes televisius d'èxit en horari infantil.
Finalment, els pares eivissencs mostren alegria per la notícia segons la qual les escoles oficials d'idiomes de Balears admetran tots els aspirants, però això contrasta amb el fet que "en els últims anys s'ha acomiadat més de 700 professors dels centres escolars".
En tot cas, segons FAPA Eivissa, ara s'hauria de produir un augment de la contractació de professors d'anglès per acollir l'esmentada demanda, amb la qual cosa, auguren, s'hauria de tancar la situació de retallades que el món docent ha patit en els últims temps, sense descuidar d'ara endavant "l'administració adient dels recursos en allò que és més necessari".
Bona estrategia per a fer recular mes encara l'us del catala d'Eivissa a l'illa.