cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

MÉS reclama a Educació que publiqui les dades de l'elecció de llengua

Consideren molt greu que Escola Catòlica desmentís les informacions de la Conselleria sobre la concertada

Els econacionalistes de MÉS han demanat les dades centre per centre de l'elecció de llengua per part dels alumnes d'infantil i els dos primers cursos de primària, i exigeix a la Conselleria que les faci públiques d'immediat sense sotmetre-ho a la tramitació ordinària, a fi d'aclarir "greus discrepàncies entre les dades aportades per la Conselleria i les dels centres de concertada".

A un comunicat, el grup parlamentari ha exposat com segons les dades de la Conselleria, el 75% de les sol·licituds de l'escola concertada han estat per una educació "en castellà", i només el 25% en català.

Això no obstant, Escola Catòlica va fer públiques la setmana passada les seves pròpies dades, segons les quals, el 70% ha sol·licitat català i només el 30% en castellà.

Representants de la coalició MÉS consideren que la diferència és impossible perquè, "Escola Catòlica ja computa el 60% del conjunt de la concertada, la qual cosa garantiria que més del 40% d'aquest sector s'hauria decantat pel català".

A MÉS tampoc no li quadren les dades de la Conselleria amb les informacions que els arriben sobre els resultats al conjunt del sistema educatiu, però admeten que només la Conselleria té a dia d'avui el conjunt de les dades.

En tot cas, des de la coalició insisteixen en lamentar tot el procés, tant "pel que comporta de fractura en les aules i d'utilitzar els nins com a conillets d'índies en experiments del PP", com per la desconfiança i desautorització dels equips directiu dels centres, a mans de "l'obsessió castellanista dels populars".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Baldufa, fa mes de 10 anys

Jo també duc els nins a la concertada i trii català. I no som votant del PP. Basta de prejudicis!

Valoració:4menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

Sabent com són aquests governants, si no els fan públics és que tenen alguna cosa a amagar. A sobre d'incompetents són mentiders.

Valoració:14menosmas
Per tyyr, fa mes de 10 anys

Prejudicis, es que se n'ha duit una sorpresa es voste i encara no hem acabat de rebren de sorpreses.

Valoració:7menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 10 anys

Que aquests governants haguessin dir una veritat ja seria una notícia digna de donar-li un titutar de primera plana.

S'hauran d'anar a confessar, perquè hi ha un manament que els prohibeix mentir, però clar, ja hi estan tan acostumats...

Valoració:7menosmas
Per dic, fa mes de 10 anys

ha


1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.


ja


1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.


(DIEC2)

Valoració:-3menosmas
Per Tir al peu, fa mes de 10 anys

Jo som de concertada i escull català, com la majoria de pares sensats que no volem ghettos ni separacions del pati en funció de la llengua que parlen els nins a casa. Vas ben errat i ple de Prejudicis.

Valoració:19menosmas
Per Prejudicis, fa mes de 10 anys

@Tir al peu, per què treu vostè conclusions sobre qui vota la gent de l'escola concertada? Se'n duria més d'una sorpresa...

Valoració:-14menosmas
Per Tir al peu, fa mes de 10 anys

Ja, ja, ja,... riurem quan vegem que el govern ha mentit i ha inflat les dades de demanad de castellà, Fins i tot els seus votants escullen l'escolarització en català! ja, ja, ja...

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente