algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Tres nous acomiadaments del Govern són declarats nuls

El Jutjat social 3 de Palma ha admès tres demandes d'UGT en virtut de les quals ha declarat nuls tres acomiadaments a l'Institut de Biologia Animal de Balears (Ibabsa) a Mallorca, pel que obliga al Govern a readmetre els treballadors als seus llocs, informa el sindicat.

Les sentències condemnen l'Ibabsa a abonar els salaris que no es van cobrar des de la data de l'extinció de la relació laboral per una tècnica superior que duia més de vint-i-dos anys treballant per a aquesta empresa pública i per a dos auxiliars de laboratori que havien prestat gairebé sis i cinc anys de servei respectivament.

UGT destaca que «el jutge declara nuls els acomiadaments dels treballadors no fixes perquè s'hauria d'haver fet un acomiadament col·lectiu regulat per al sector públic, la qual cosa és possible després de l'aprovació de la reforma laboral, en l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors. A l'Ibabsa en concret es va acomiadar 26 persones d'una plantilla de 54».

El sindicat considera que «prop de la desena de sentències que acumula fins el moment l'Ibabsa, en les quals es condemna el Govern a readmetre els treballadors per acomiadament nul, posa de manifest que l'empresa pública dependent de la Conselleria de Medi Ambient i Territori és un exemple paradigmàtic de vulneració expressa de la legislació laboral».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.