algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

La Unió Obrera Balear proposa l'"aprovat general" per fer força enfront del TIL

21094
El 2011, Bauzá i l'aleshores conseller Bosch ençataren en curs escolar amb un acte a l'IES Josep Sureda i Blanes. Eren temps més calmats per al món docent. | Jaime Morey Rotger

El sindicat Unió Obrera Balear (UOB) és una altra de les veus que en les últimes hores ha elevat a l'opinió pública severes crítiques al Decret de Llengües que impulsa la conselleria dirigida per Joana Maria Camps, i ho han fet contraatacant amb propostes concretes.

D'una banda insten el professorat a la insubmissió lingüística davant el Tractament Integrat de Llengües (TIL), i de l'altra, proposen que els docents estableixin el '5' com a nota mínima generalitzada a les pròximes avaluacions del mes de juny.

Així doncs, fonts sindicals expliquen que l'"aprovat general", entès com a mesura de protesta, posaria la cirereta a un curs molt i molt remogut, que ha estat farcit d'actes de reivindicació, vagues i mobilitzacions, amb una política educativa governamental molt lesiva com a rerefons.

Quan i com

Des del sindicat ja tenen clar com fer que aquesta iniciativa comenci a caminar. Avui mateix, a l'IES Josep Sureda i Blanes de Palma, representants de la UOB tenen previst llançar la proposta.

Tenint en compte que les avaluacions al cicle d'ESO i primer de Batxiller es realitzen a partir de dia 18 de juny, es disposaria d'un poc més de dues setmanes per difondre aquesta idea entre les assemblees de cada centre, més radicalitzades en les últimes dates per les instruccions per aprovar les alternatives al TIL que envià la conselleria del ram.

Per què la insubmissió?

Així mateix, l'altra proposta de la UOB radica en què el claustre de cada centre escolar de Balears no cedeixi espai a un nou projecte lingüístic, que segons el sindicat "respon a les imposicions neofranquistes del PP". Fent-ho, afirmen, els docents esdevindrien còmplices del fracàs escolar anunciat pels entesos.

"Si el Govern vol perseguir l'ús del català com a llengua vehicular a les escoles de les Illes, que envii als centres els seus comissaris polítics o la Guàrdia Civil si ho considera, però en cap cas els claustres han de caure en la trampa de fer-los el joc i que així els docents es converteixin en agents repressors que malmeten la llengua pròpia de Balears".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per hota, fa mes de 10 anys

Aquesta es una prove mes de sa antiprofesionelidat de aquets mestres i professors catalanistes. No els importa ni alumnes ni pares ni mares ni es fracas escolae del que ells en son responsables directes. Nomes viuen obsessionats per es catala. Aixo es tot es seu mon.

Valoració:-7menosmas
Per Sindicat de la banca, fa mes de 10 anys

Però la UOB, no és de a banca? Què fan a una assemblea de docents? I si els docents anam a les assemblees de la banca a dur-lis que no cobrin comissions?
Prou de tonteries, només ua persoa a parlat d'aprovats generals a l'assemblea, no s'ha identificat de la UOB. També parla d'estalviar per les vagues... Potser era per cobrir els objectius de la seva oficina bancària..

Valoració:-2menosmas
Per Sindicat de la banca, fa mes de 10 anys

Però la UOB, no és de a banca? Què fan a una assemblea de docents? I si els docents anam a les assemblees de la banca a dur-lis que no cobrin comissions?
Prou de tonteries, només ua persoa a parlat d'aprovats generals a l'assemblea, no s'ha identificat de la UOB. També parla d'estalviar per les vagues... Potser era per cobrir els objectius de la seva oficina bancària..

Valoració:-2menosmas
Per Desobediència civil, fa mes de 10 anys

Tenim el deure patriòtic de no aplicar la línia educativa d'aquest govern. Això si un no vol passar a formar part del grup dels col·laboracionistes amb un règim que pretén la desaparició del nostre poble mitjançant la persecució lingüística i cultural.

Valoració:13menosmas
Per Antonia,, fa mes de 10 anys

Fa temps que viuen molt bé xuclant de sa mamella de sa llengua. Sa llengua no està en perill lo que miren és que sa seva cadira no estigui en perill OCB (OCC) i sa STEI-i son un cancer per ses nostres illes..son panxes agraïdes i pancatalanistes
Jo també com diuen per es fòrum.. països catalans? NO GRACIES !!

Valoració:-7menosmas
Per Ca de Bou, fa mes de 10 anys

L'aprovat general és una bajanada. El que han de fer, és no fer ni p... cas de TILs , ni de res que se li assembli. Els centres educatius han de seguir fent el que feien, ben igual. Què volen papers, projectes, horaris o dimonis encesos? Idò ala! que els enviin tot el que vulguin, però les classes les fan els mestres i les faran en la llengua que vulguin. I trob que ja n'hem parlat massa. La insubmissió es FA, no s'anuncia... És una llàstima que ja no estigui en actiu (per sort meva), perquè si ho estàs, jo ho tendria clar, claríssim.

Valoració:3menosmas
Per Cabrit, fa mes de 10 anys

No hi ha res com tenir una carrera per aportar idees brillants....es a dir, nem a aprovar a tot Cristo.....els pares encantats i encara donaràn les gràcies al Govern.....brillant, com es noten els anys d´estudi a BCN.......això és el que passa quan no es ténen collons de fer una vaga general com feren els metges, per exemple.
Bravo, estau entronitzant en Bauzá.

Valoració:-16menosmas
Per Que torni el seny, fa mes de 10 anys

Més que un l'"aprovat general" fa falta un "suspès general" de tot el govern començant per la conselleria de des-Educació i In-cultura per les barbàries pedagògiques que estan perpetrant. Fora ineptes!

Valoració:10menosmas
Per A.R.Q., fa mes de 10 anys

Però com es pot ser tan descerebrats? La UOB aquesta comença be...

Valoració:-5menosmas
Per Ropit., fa mes de 10 anys

Com ja he dit moltes vegades, tot això ho pagaran els nins que sofriran aquest desgavell durant 4 anys, fins que es girarà la truita.
I llavors tornar a començar...Penós, molt penós.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente