algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

La FECCOO pensa impugnar les instruccions sobre el decret de llengües

"Les contradiccions i les imposicions" fonamenten la base de la resposta legal a la Conselleria d'Educació

21058

La pressió i l'angoixa dels centres s'ha incrementat rere les últimes passes adoptades pel departament de Joana Maria Camps.

C. POLLS

Les instruccions als centres educatius emeses la setmana passada per la Conselleria d'Educació sobre l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), que els sindicats consideren "irregulars", aporten un punt de tensió afegit al conflicte obert al bell mig de la comunitat educativa de les Illes.

Després de les crítiques llançades a les esmentades directrius per part del sindicat STEI-i, ahir fou la Federació de l'Ensenyament de Comissions Obreres, la FECCOO, qui afirmà que el requeriment governamental perquè les escoles i instituts s'adaptin al projecte educatiu del trilingüisme, lluny de donar solucions, genera nous conflictes.

Segons representants d'aquest estament sectorial, el sindicat ha rebut en aquests passats dies un degoteig intens de consultes i interrogants sobre l'elaboració dels projectes TIL, imposada als centres per ordre de la conselleria de Joana Maria Camps.

"El caos generat pel cúmul de despropòsits, contradiccions i imposicions són el motiu i la base legal de la nostra propera impugnació a aquestes instruccions", afirmen des de la FECCOO.

"El neguit, la pressió i l'angoixa a la que aquest Govern sotmet els equips docents no se li escapa a ningú. Per això, tot i no promoure ni poder donar cobertura legal a accions tan coherents com la insubmissió o l'objecció dels docents i els centres, entenem que molts s'estiguin plantejant aquesta mesura com a fórmula de rebuig a la imposició", sentencien.

Un camí farragós
El camí dels projectes TIL és farragós, segons l'opinió sindical, ja que en la gran majoria dels casos aquests hauran de ser sotmesos a una consulta no vinculant per part dels pares i mares i a la seva aprovació pels Consells escolars (havent d'aconseguir dos terços de vots favorables dels seus membres).

Si no s'aconsegueix passar aquesta carrera d'obstacles, l'òrgan de la inspecció educativa podria imposar el seu propi TIL, alerta la FECCOO.

En aquest sentit, els docents emparats per aquest sindicat volen fer una crida al Govern perquè reprengui la sendera del sentit comú, i que així s'evitin mals majors que no ajuden a solventar "el veritable i gran problema del nostre sistema educatiu: el fracàs i l'abandonament escolar".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.