algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

Huguet qualifica el programa de Riera "d'utòpic"

21060
El catedràtic de Ciències de la Computació aposta per un rectorat "pròxim i de portes obertes". | M. Carreras.

El rector electe de la UIB, Llorenç Huguet, ha qualificat "d'utòpic" el programa electoral del seu rival als comicis, Antoni Riera. És la primera vegada que Huguet ha deixat entreveure la seva opinió del catedràtic d'Economia Aplicada. A les eleccions, d'ahir el guanyador va ser Huguet, amb un 52,68%, si bé només obtingué un 5,36% més de vots que Riera.

Huguet, rector entre 1995 i 2003, ha explicat durant la primera roda de premsa com a rector electe a Son Lledó avui dematí, que "l'experiència té un valor" i ha afegit que "tinc l'esperit jove i les ganes de lluitar. L'edat biològica no importa, no ha de ser un impediment". El catedràtic de Ciències de la Computació ha recordat que "sóc el mateix que fa deu anys i aposto per un rectorat pròxim i de portes obertes". Huguet ha reconegut que anit el primer que pensà al conèixer la seva victòria va ser "quina sort que he tingut de tenir de nou el suport de la comunitat educativa".

A més a més es mostra realista sobre la situació de la UIB perquè "sabem que no millorarem totes les coses, però sí tot allò que estigui al nostre abast".

Deute del Govern
Sobre el deute de 23 milions d'euros que té amb la institució el Govern de José Ramón Bauzá, ha explicat que serà la primera reivindicació que els posarà sobre la taula quan es reuneixi amb ells. I ha advertit que "reclamarem un increment substancial de l'aportació que fa el Govern" que ens els últims quatre anys ha patit una retallada del 20%.

Sobre la victòria de Riera amb un 62% dels vots entre el Personal d'Administració i Serveis (PAS), Huguet assegurà que "crec en la lleialtat del PAS. No hi veig cap ruptura, faré feina per ells i per nosaltres". I afegí que "la UIB no està fracturada, només té un nou rector".

Pel que fa a la participació dels estudiants, només del 16,64%, enfront a la dels professors que va ser del 90,55%, Huguet ha explicat que és un bon percentatge si el comparem amb el que tenen a la resta d'universitats de l'Estat quan celebren eleccions. I és que al seu parer, "la figura del rector als estudiants els semble molt llunyana".

Missatge d'agraïment de Riera
Riera, tot i la derrota, ha fet arribar un missatge d'agraïment a tota la comunitat universitària per la participació als comicis i per la confiança dipositada en ell, i assegura que sempre estarà a disposició de la institució. A més a més, recorda les paraules de Blai Bonet, "¿O no saps que, en la lluita, el fracàs és el fracàs de l'èxit i no el de l'home?".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys

Cristina Polls, convé repassar un poc d'aritmètica bàsica. Llorenç Huguet va obtenir un 0'67% més de vots, reals, que Riera (zero coma seixanta-set percent).

Valoració:3menosmas
Per Tronxo, fa mes de 10 anys

Xim
Es teu comentari fa olor de sectari i demagogia , com que no es des teus el descalificas,no sou aguantadors

Valoració:-2menosmas
Per JMP, fa mes de 10 anys

Xim, supòs que quan dius "campus" et refereixes a alumnes.
3/4 d'alumnes no votaren, per tant, "més de mig campus no et vol...." INCORRECTE.

Valoració:-5menosmas
Per joan, fa mes de 10 anys

Els professionals de l'hospital d'inca s'acaben de manifestar contra el govern de la cc.aa pel cas del nigerià mort per tuberculosi.

Valoració:2menosmas
Per escoltava, fa mes de 10 anys

un altre bauzano aixo no anirá gens bé, els que voten aquesta gent so haurien de fer mirar, no ens agrada gens.

Valoració:5menosmas
Per xim, fa mes de 10 anys

Amarga victòria... Governar sabent que més de mig campus no et vol....

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente