cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

L’IB-Salut fa menys revisions per la detecció precoç del càncer de mama

El 2012 se citaren 25.543 dones majors de 50 anys en el marc d’aquest programa de la Conselleria de Salut i se n’exploraren 19.446

20314
Aparell per a la realització de mamografies a l’Hospital de Formentera. | G.R.

Les revisions que fa l'IB-Salut per prevenir el càncer de mama han disminuït en els darrers anys. Així consta en la resposta a una pregunta parlamentària realitzada per la diputada de MÉS, Fina Santiago, qui sol·licità, per escrit, l'evolució de les citacions i exploracions realitzades en el marc del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Mama del Govern al conseller de Salut, Martí Sansaloni.

L'any passat, s'hi citaren 25.543 dones, 19.556 de les quals foren explorades. Es tracta d'una xifra lleugerament superior a la de l'any 2011, però molt inferior a la de 2010 i 2009. Davant aquestes dades, Fina Santiago mostrà la seva preocupació per aquesta "tendència a la baixa". La diputada assenyalà que si bé en el 2012 s'hi citaren més dones que en el 2011, les exploracions tan sols s'incrementaren poc més de 300. Per això, es qüestiona la tasca de l'Executiu en la conscienciació de la importància d'acudir a aquestes cites, dirigides a dones majors de 50 anys. "Ens preocupa aquesta tendència a la baixa", hi insistí Santiago.

Per aquest motiu, el grup MÉS presentarà una Proposició No de Llei (PNL) per saber els motius d'aquesta davallada. Un descens que Santiago atribueix, en part, a la manca de recursos de l'IB-Salut, que ha patit de ple les retallades pressupostàries aplicades pel Govern Bauzá.

Els econacionalistes volen saber el perquè d'aquesta reducció, tant de cites com d'exploracions. A més, instaran l'Executiu a iniciar una campanya de conscienciació entre el col·lectiu de dones majors de 50 anys per revertir la tendència dels darrers anys. Fina Santiago considera que des de la Conselleria de Salut "s'han de prendre mesures per evitar aquest descens". Per això, troba necessari invertir més recursos a conscienciar la població de la importància d'acudir a les cites.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alamerda, fa mes de 10 anys

Així cobreixen dos objectius: l´estalvi sanitari i que si no es detecta un càncer a una persona que ja acaba la seva cursa laboral, es morirà abans de jubilarse. Tot son avantatges.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente