algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Els patrons tenen dret a reclamar la devolució del Fortuna

Els patrons que regalaren el iot Fortuna al rei Joan Carles tenen dret a reclamar-ne la devolució, després que el monarca hagi decidit renunciar al seu ús. La Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears, integrada per un grup d'empresaris i entitats i de la qual també forma part el Govern balear, va fer acte de donació a l'Estat del famós iot amb la finalitat que l'usàs la família reial. Així ho sostenen les fonts consultades per aquest diari. La Fundació, constituïda l'any 1997 amb la finalitat de regalar el vaixell al monarca, va fer-ne l'any 2000 "donació modal i finalista per a l'ús exclusiu de la família reial i el rei".

Això no obstant, cap dels membres de la Fundació no s'ha pronunciat respecte de les futures intencions. De totes maneres, el proper 27 de maig es reuniran a la seu del Foment del Turisme per valorar la decisió del rei i decidir una resposta conjunta. La seu del Foment és també la seu de la Fundació i allà hi ha tota la documentació de l'entitat.

Sigui com sigui, Carmen Matutes, filla d'Abel Matutes i presidenta de la Fundació, valorà ahir de manera positiva el gest d'austeritat de Joan Carles. Expressà el seu "absolut respecte" per la decisió del monarca i comentà que és "comprensible" que en aquesta situació de crisi econòmica "que també afecta la Casa Reial" hagin decidit renunciar al iot, "el manteniment del qual deu ser molt elevat".

Comunicació

Matutes va explicar que s'assabentà de la decisió del monarca perquè el cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, li va telefonar dijous dematí per comunicar-li la notícia de la renúncia de Joan Carles de continuar fent ús del Fortuna.

Respecte de la possibilitat de reclamar la propietat del vaixell, Matutes indicà que la Fundació el cedí a Patrimoni Nacional i que si el van posar a disposició de l'Estat "haurà de ser el Govern o el Consell de Ministres" que en decideixi el futur. En la mateixa línia es va expressar, per mitjà d'un portaveu autoritzat, el president de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer, també patró de la Fundació. "Sempre s'ha respectat i apreciat molt el rei i, per tant, es respecta també aquesta decisió. És un missatge positiu en aquests temps difícils", indicaren des de la cadena hotelera.

Públicament, per tant, cap dels patrons no mostrà cap disgust per la decisió del monarca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per z, fa mes de 10 anys


QUE ES LLOGUI,

ALMANCO TINDRIEM INGRESSOS.

Valoració:5menosmas
Per mar, fa mes de 10 anys

Ara també pot tornar el Palau de Marivent, que no és seu, i tothom content.

Valoració:-7menosmas
Per pep, fa mes de 10 anys

santa rita santa rita lo que seda no se kita

Valoració:2menosmas
Per Terrible, fa mes de 10 anys

Només és una operació perque el poble Balear li pagui les despeses. Fa ganes de posar-se a plorar. amb aquests mandataris tan egoistes.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente