algo de nubes
  • Màx: 13.35°
  • Mín: 7.77°
13°

Els convocants del 9-M calculen un seguiment de la vaga del 65% a les Illes

La valoració del Govern rebaixa la dada fins el 23 per cent. Les retallades al sector, així com l'aprovació de distintes normes a nivell autonòmic i estatal, apleguen mestres, pares i alumnes en una convocatòria unitària

20954
Amb aquesta pancarta posen de relleu a l'Institut Son Pax de Palma la seva oposició a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). | Toni Tornero.

Els convocants de la vaga unitària a tots els nivells educatius -des d'Infantil i Primària fins la Universitat-, han xifrat aquest dijous el seguiment de l'aturada general en un 65% a Balears, i han assegurat que aquesta jornada de protesta s'està desenvolupant sense «cap incidència».

Molt menor ha estat el nombre de persones que no han acudit als centres educatius -per a impartir classes o bé per a rebre'n- segons l'òptica governamental. D'aquesta forma, el director general de Planificació i Infraestructures Educatives, Bartomeu Isern, ha explicat que un 23,15% dels docents dels centres públics i concertats de les Illes ha seguit la jornada de vaga durant el matí.

Segons aquesta informació, ha participat a la jornada de vaga a Mallorca un 20,31% dels docents, un 32,09% a Menorca, un 35,05% a Eivissa i un 19,08% a Formentera.

Un sistema «digne, cohesionador i en català»

UGT, CCOO, STEI-i, COAPA Balears i la Plataforma d'Estudiants de Balears han cridat a la reivindicació, i han considerat que aquestes dades demostren que tant els treballadors de l'ensenyament, com les famílies i l'alumnat defensen un sistema educatiu «digne, igualitari, cohesionador, integrador i en català».

«Estam en contra de polítiques d'imposició i repressió», han emfatitzat les entitats esmentades, explicant que aquesta «jornada de lluita» a nivell estatal ha estat convocada per tota la comunitat educativa per a reclamar que «aturin» les retallades, així com per a demanar una inversió «que garanteixi un sistema educatiu de qualitat».

Són les primeres reaccions d'un dia de protestes arreu de l'Estat, que a Balears ha estat organitzat de forma conjunta per part de sindicats, pares i alumnes. Aquests han fet una crida a la comunitat educativa per a secundar la vaga amb l'objectiu afegit d'oposar-se a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Així és com pretenen expressar el seu rebuig "més absolut" a les polítiques educatives del Govern i de Madrid, les quals inclouen una "inacceptable" reducció dels pressuposts en educació que segons aquests s'ha realitzat al llarg dels últims anys.

A més, particularment a les Illes, el descontentament generalitzat a bona part del sector docent s'expressa en punts més concrets, que han contribuït a tensionar l'ambient al si de les comunitats educatives en els últims mesos. Els atacs al català -en el marc del decret de llengües-, o a l'autonomia dels centres i la llibertat de càtedra dels professors -pel que fa al decret de símbols- en són un exemple clar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Framcesc, fa mes de 10 anys

Bimbolla, es representants del PP no aturen de dir que faran EL QUE SIGUI per mantenir es statu quo que ens esclavitza.

PS: aquesta no és inventada.

Valoració:0menosmas
Per , fa mes de 10 anys

A les noticies va sortir que a la peninsula, un grup d´extrrema dreta es va ficar per mig d´una manifestació i va tractar de reventar-la. No ho varen lograr, però tots hem d´anar molt alerta a aquesta gentussa que actua moguda per grups més poderosos a la sombra..

Valoració:-1menosmas
Per Xim, fa mes de 10 anys

Aquesta gent de govern haurien d'aprendre a comptar.
Possiblement els organitzadors inflin però ells, com sempre, ENGANEN.

Valoració:6menosmas
Per maria, fa mes de 10 anys

com pot haver-hi gent que digui barbaritats tan grans dels docents....Realment la senyora bimbolla creu que una mestra pot dir aquestes bajanades!!!o creu realment?
vostè ho ha sentit?
LA VAGA HA SIGUT UN ÈXIT.....ÉS EVIDENT!!!ÀNIMS ,ENHORABONA ALS CLAUSTRES I ALS PARES I MARES I ENDAVANT!!!

Valoració:15menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys

El que puguin dir des del govern ja no s'ho creu ningu. I a la proxima encara serem mes!

Valoració:15menosmas
Per migdimoni, fa mes de 10 anys

IES Marratxi
Notícia
Seguiment de la vaga de dia 9 de maig (09-05-2013)

A la primera hora el seguiment de la vaga per part del professorat ha estat del 75,5%. A la segona hora el percentatge és del 75,4 i a tercera hora del matí hi ha un 73,7% de seguiment.

Després del primer pati el seguiment és del 73,4%.

A l'inici de les activitats del torn d'hotabaixa, el percentatge de vaga del professorat és del 71,6% i a la segona hora del 70,7%.

Pel que fa a l'alumnat el seguiment global és del 92,4% a ESO i el 100% a la resta d'etapes. Així la mitjana total del torn del matí és del 94,4%.

L'alumnat del torn d'horabaixa ha secundat la vaga en un 100%. Per tant el percentatge global del dos torns és del 94,8%.

Valoració:7menosmas
Per emigrante, fa mes de 10 anys

Estam en contra de polítiques d'imposició, pero la educación tiene que ser en catalá !

Valoració:1menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

EN CATALUÑA HAY DETERMINADAS ASOCIACIONES NACIONALISTAS FAVORABLES A LA INMERSIÓN QUE HACEN MUCHO RUIDO Y SE DICEN REPRESENTANTES DE LA SOCIEDAD CIVIL, PERO EN REALIDAD REPRESENTAN A UNA MINORIA.

Valoració:-31menosmas
Per Mirau aquest video, fa mes de 10 anys

¿Nos representan? Juntos salimos de España

http://www.youtube.com/watch?v=O394oYfI51g

PPSOE todo por la piara, al servicio de la metópoli, Madrid i de los bancos.

Valoració:1menosmas
Per bimbolla, fa mes de 10 anys

No entenc res, i si totes aquestes vages que se convoquen son per el be dels nostres fills, perque se les fa perde dies de classe. Jo propossaria que se fes clase ben normal i no se fes perde dies als mostres fills i que despres se fecin manifestacions si tant volen, O lo que seria mes normal xerrar. A i una altre cossa, tinc un nin de 5 anys i ahir la seva mestre les va dir" DEMA HI HA VAGA, NO HEU DE VENIR A ESCOLA, SI VENIU ELS QUE MANDEN ENS MATARAN" aixo no se pot dir a nins de cinc anys, es meu avull demati a anat a s'escola plorant. Una darrera cossa, jo le duit a s'escola perque tenc que fer feina .

Valoració:-17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente