algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

Mascaró dimitirà si la imputen per una subvenció del Consell

21756
El secretari general del PSM, Biel Barceló, comparegué amb la diputada i exconsellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró. | M. À. Cañellas

La diputada de MÉS (PSM-IV-E) Joana Lluïsa Mascaró anuncià ahir que dimitirà si finalment és imputada en el cas que investiga la Fiscalia Anticorrupció per un suposat delicte de malversació en una subvenció atorgada pel departament de Cultura del Consell quan ella n'era la consellera. La subvenció s'atorgà a l'associació Pas Amics del Camí per a l'elaboració d'una ruta de senderisme, però no s'hauria localitzat la feina que es pagà amb doblers públics.

"Si el jutge m'imputa, deixaré el càrrec de diputada molt abans que ningú m'eixigeixi res", afirmà ahir Mascaró, qui comparegué per defensar que la "feina està ben feta", que es presentaren factures i es pagaren, que ella està "tranquil·la" i que s'ha posat oficialment a disposició de la Justícia perquè no ha rebut cap notificació sobre una possible imputació.

També volgué desvincular el seu partit, el PSM, de l'associació a la qual s'atorgà la subvenció. En aquest sentit, reconegué que el representant de l'entitat a Mallorca, Emili Gallardo, era simpatitzant de la formació, anà a llistes com a independent a les municipals de sa Pobla i col·laborà en la campanya, però negà que s'hagi finançat el PSM a través dels doblers públics que es pagaren a l'entitat.

També defensà que dels 43.000 euros públics que va rebre l'associació només 18.000 (20.880 euros amb IVA)els foren adjudicats "a dit", a través d'un contracte menor. Segons Mascaró, el Consell s'interessà pel projecte d'aquesta entitat, una planificació de rutes de senderisme a Mallorca, i decidí adquirir els seus serveis a través d'un contracte menor, de 18.000 euros. La diputada recalcà que es feren els treballs compromesos, es presentaren factures i es pagaren. Després, assegurà, arribaren les restriccions pressupostàries i el Consell informà l'entitat que només podia continuar col·laborant-hi si es presentava a la convocatòria pública de subvencions del departament de Cultura, on obtingué ajuts fins a arribar als 43.000 euros de doblers públics que es gastà el Consell en total.

Mascaró comparegué acompanyada pel secretari general del seu partit, Biel Barceló, qui confirmà que la diputada dimitirà si és imputada i anuncià que el PSM li pagaria l'advocat. També avançà que enviaran a la Justícia tota la documentació que tenen, de factures i justificacions, perquè dubten que l'actual equip de govern del Consell ho hagi fet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Més, fa mes de 11 anys

EL president del PArlament Balear, Pere Rotger està imputat i no dimiteix...

Valoració:7menosmas
Per Ginjoler, fa mes de 11 anys

Possau-vos traquils, que hi hagi una denuncia del P.P no vol dir que hi hagi una imputació, ja sabem que fa molta gola trobar corrupció dins el PSM, però haureu d'esperar un poc. Feis un poc de memòria i recordau en que han quedat les anteriors acusacions...en fum. Feis memòria perque després els disfressats d' apologetes dels "todos son iguales" quedau bén esculats.


Valoració:0menosmas

Valoració:11menosmas
Per I segurament no serà rès, fa mes de 11 anys

Almanco té més dignitat ella soleta, que tots els politics imputats del PP que no dimiteixen.

Valoració:18menosmas
Per Prou CorruPPció, fa mes de 11 anys

El president del PArlament Baslear, PEre Rotger, si està imputat, i no dimiteix, `questa és la lluita contra la corruPPció del Pnotxo josera?

Valoració:-1menosmas
Per Tronxo, fa mes de 11 anys

Lo que realment interesa es si es politics roben o gestionen malament, no ses postures posteriors als feits, es que han robat a sa preso, es que cobren comissions a sa preso, i es que gestionen malament a sa preso , no son es seus que gestionen , son es nostros que hem pagat amb SOS imposts
Si se tornas tot lo robat i malgestionat ,sobraría una pardalada de duros i euros

Valoració:23menosmas
Per Xoriços, fa mes de 11 anys

A països democràtics, quan hi ha dubtes de la gestió, es dimiteix, exemple: Gran Bretanya, a països com el nostre, els imputats, són amics del president del govern, recordem que la presidenta del consell va ser declarada culpable pel cas túnel de Sóller, però absolta pq havia prescrit el delicte...
Recordem que el president del Parlament, el señor Pere Rotger, és actualmente imputat
Si aquesta dona dimiteix, per ser només imputada, demostrara una coherencia no vista encara entre els imputats.

Valoració:5menosmas
Per ImPPutats, fa mes de 11 anys

Sembla que a la fi surt un polític que dimitirá si l'imputen, del PP, es veu que del milio d'imputats encara no en fa contes dimitir cap?

Valoració:2menosmas
Per mallorquin, fa mes de 11 anys

Chorizaaaaaa catalinaaaaaaaa

Valoració:-15menosmas
Per Más Caro será el pleito, fa mes de 11 anys

I porque dimite si no ha hecho nada?
Y la presunción de inocencia?
O ya presume que la han pillado?

Mmm. Mes...

Valoració:-5menosmas
Per Ara Anam, fa mes de 11 anys

No sé si aquesta senyora és o no responsable de tot això que diuen d'ella el que sí sé i ho dic ben fort és que quan tasten la política, el que tenen una feina fora d'ella que en són ben pocs, no en tornen a fer mai. Crec que aquesta senyora és mestre d'escola i fa ja molts d'anys que ha tornat a agafar el guix, per ventura feria una bona feina si hi tornava...Sobren polítics, per a mi mes de 3/4. Sobren televisions públiques, totes des de tv1 a IB3, o IB RES perquè no es més que una xucladora de doblers públics, ,sobren locals llogats a preu superior al del mercat per oficines públiques; sobren subvencions completament injustificables...I ens falten mestres, metges, pensions, molt i molt d'esperit crítica, una gran capacitat de gestió i, sobretot, falta molta de vergonya...

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente