algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

L'IES Francesc de Borja Moll se sent 'desemparat'

Educació no ofereix cap solució per a la seguretat del centre

21622
Els professors del centre, ahir en roda de premsa per fer públic el manifest en contra de la Conselleria.

Els professors de l'IES Francesc de Borja Moll no han volgut deixar sols els pares, mares i alumnes del centre en la lluita per restituir-hi el servei de seguretat i han decidit fer públic un manifest en què carreguen contra la Conselleria d'Educació. Ahir denunciaren que "la supressió d'aquest servei deixa la comunitat educativa desemparada davant el possible rebrot d'aquests problemes sempre latents a la zona de l'IES".

Segons els professors, "és absolutament fals que al Borja Moll no hi hagi hagut una predisposició a negociar sobre aquesta qüestió a diferència d'altres centres que tenen la mateixa problemàtica, tal com es va apuntar per part de la Direcció General de Planificació i Centres, perquè va fer totes les passes de manera rigorosa per sol·licitar la reposició íntegra del servei de seguretat, i la resposta de la Conselleria no es va concretar de manera formal en cap moment de tot aquest procés". Així ho exposaren ahir migdia en una roda de premsa a les portes de l'institut.

Cal recordar que el centre està ubicat al Polígon de Llevant i feia 20 anys que disposava de servei de seguretat propi. Iés que durant tot aquest temps el servei de vigilància ha servit per "solucionar problemes de delinqüència, vandalisme, violència i consum i venda de drogues, entre d'altres".

Els professors carreguen també contra la Conselleria perquè "volem manifestar el nostre malestar per la desconsideració que la consellera ha mostrat públicament i notòriament cap a la comunitat educativa del Borja Moll, sense tenir-ne en compte les necessitats".

Afegiren que "les decisions arbitràries de la Conselleria són totalment contradictòries amb el suposat impuls que es vol donar a la major implicació i autonomia en la gestió dels centres educatius".

Des del sindicat STEI-i denunciaren que des de la supressió del servei, el 31 de desembre passat, ja s'hi han registrat alguns incidents que han obligat els professors a intervenir-hi. "Dimarts vespre hi va entrar un home sota els efectes de l'alcohol, que va molestar unes alumnes", va relatar el sindicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alamerda, fa mes de 11 anys

És un bon centre educatiu i per aquest motiu, no els agrada gens als pijos del Govern que volen que els fills dels obrers, no puguin gaudir d´una bona educació.

Valoració:4menosmas
Per Docent, fa mes de 11 anys

Nofre, Xisco,

heu mesclat ous amb caragols. Aquí se xerra de seguretat!!! Els professors han d'ensenyar coneixements als alumnes i el que no ho faci al carrer. Però no podem pretendre que els professors vagin amb tricorni i facin tasques policials. Com es sol dir, al César lo que es del César.

Valoració:12menosmas
Per nofre, fa mes de 11 anys

no ho vull questionar, pot ser en alguns centres educatius manquen persones dedicades a la seguretat. però el que he palpat i ho tinc per ben segur, es que hi ha professors que no tenen gaire interés en motivar els alumnes i ajudar-los a superar les dificultats formatives i educatives, passen les hores dins els centres procurant passar desapercebuts, sense implicar-se en res, no molest i que no me molestin.

Valoració:-13menosmas
Per xisco, fa mes de 11 anys

Jo també me sent desemparat quan en els col.legis no es pot elegir la llengua d´ensenyanza dels nostres fill. Els profesor haurian de fer algo perque el pares puguisem escolaritzar als nostres fills en catala, per els pares que volen que els seus fills estudien en catala, i que puguisem escolaritzar als nostres fills en castella, que els pares que volen que els seus fills estudien en castella.

Valoració:-7menosmas
Per joi1pastor, fa mes de 11 anys

Els fills dels obres que vien al poligon de llevant i van a l Frances de Borja Moll no els importen gens als PPeros. Això si, el seu vot segur que el volen.

Valoració:25menosmas
Per Concís, fa mes de 11 anys

Hi ha problemes reals que necessiten solució i no lleis absurdes, centralistes i sobreres.

Valoració:5menosmas
Per Emili, fa mes de 11 anys

hi ha professors que no són mestres, són funcionaris incompetents i aquest model americà de policia dins els centres és vomitiu.

Valoració:-21menosmas
Per Tòfol, fa mes de 11 anys

Doncs sàpiga la comunitat eductiva del Borja Moll que dins Conselleria hi ha elements que troben que "amb el que cobram els professors i les vacances que tenim no ens hem de queixar" (sic).
Voldria creure que no és una opinió oficial, ni general... però sembla...

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente