muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

El cap de la patronal diu que ja n'hi ha prou d'imposts

El president de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears, Josep Oliver, s'ha oposat avui a l'aprovació del nou paquet de gravàmens que aprovarà el Govern balear pròximament i ha arribat a dir: «Ja està bé d'imposts».

En ocasió d'una roda de premsa, Oliver ha declarat que existeixen raons per pensar que part del creixement econòmic de les empreses de Balears d'enguany i del que ve «aniran directes al pagament d'imposts».

Oliver ha assenyalat que l'aplicació dels nous imposts tenen «dos impactes», un de caràcter psicològic perquè desincentiva les iniciatives empresarials, i un altre de negatiu sobre la disminució del consum, en produïr-se un encariment dels preus.

«L'economia creix si creixen les empreses, i aquestes mesures desincentiven aquesta finalitat», ha afegit Oliver, qui ha manifestat que la decisió d'aprovar els imposts és una decisió conjunta del Govern i del Parlament balear.

En concret, sobre el nou impost sobre el lloguer de vehicles, Oliver ha assegurat que és un «tema sagnant» perquè «els posa fora de la competitivitat i perquè un increment dels preus és «molt determinant» en el sector turístic.

La previsió del Govern balear afirmava que es recaptarien inicialment 70,5 milions d'euros. Tanmateix, Oliver ha dit que fins que no es tanqui el primer exercici, l'Executiu no sabrà quants doblers podrà recollir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.