algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Avís dels rent a car: matricularan 15.000 cotxes fora de les Balears

Les empreses de rent a car de les Balears podrien matricular 15.000 nous vehicles fora de les Illes, fet que suposaria per als comptes de la Comunitat deixar d'ingressar entorn de tres milions d'euros. Així ho explicaren ahir les patronals del sector, Aevab i Baleval, en el marc d'una protesta contra el nou impost que els aplicarà el Govern de Bauzá a partir d'enguany. Prop de 350 cotxes conduïts per empresaris de totes les Balears col·lapsaren ahir el centre de Palma per expressar el rebuig al nou tribut, que preveu recaptar 15 milions anuals i que suposarà un cost per als clients d'entre 3,5 i 9 euros diaris.

La protesta d'ahir, però, és tan sols una més de les mesures de pressió que estan duent a terme els empresaris dels vehicles de lloguer. Més de la meitat de les 350 empreses que hi ha a l'Arxipèlag ja pagaran enguany l'impost de circulació fora de la Comunitat, la qual cosa implicarà que els ajuntaments turístics de les Illes deixaran d'ingressar entre 4 i 5 milions enguany. "Això al vicepresident econòmic li és igual, ja que entén que no afecta la caixa de la Comunitat", expressà el president d'Aevab, Ramón Reus.

Els empresaris del sector no fan comptes quedar de mans plegades i estudien recórrer el tribut davant el Tribunal Constitucional. "Hem d'esperar que el Govern el comenci a aplicar i podríem fer-ho de manera conjunta amb les grans superfícies", digué Reus, amb referència a l'impost que també hauran d'abonar els grans establiments comercials.

Perjudicis

Tant Reus com el vicepresident de Baleval (grans empreses), Othman Ktiri, es mostraren ahir molt disgustats amb l'actitud d'Aguiló. "Ara resulta que som una empresa turística, però tenim un IVA del 21%", lamentaren. Insistiren que l'impost no perjudica només els rent a car, sinó "tot el sector". Sobre això explicaren que les patronals de l'oferta complementària "també estan preocupades, ja que si els turistes no lloguen cotxes no es podran desplaçar a segons quins llocs ni anar a alguns restaurants". A més, advertiren que aquest estiu "hi haurà menys cotxes disponibles", fet que pot provocar que "municipis com Valldemossa o Fornalutx se'n vegin afectats", perquè es tracta de pobles on els turistes hi solen anar amb un vehicle de lloguer.

Resposta

De la seva banda, el portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, deixà clar ahir que el Govern no revocarà l'impost, perquè "està prevista una determinada recaptació". Assegurà que no es tracta d'una "mesura que agradi" a cap de les dues parts, encara que sí "necessària". Amb tot, Bosch indicà que les negociacions no estan tancades i que el tribut es podria "rebaixar" o "retirar" si la situació econòmica ho permetés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ferran, fa mes de 11 anys

Això té una sol·lució, possiblement. Atès que els cotxes entren per via marítima, que hagin de pagar un nou impost o taxa, quan pretenguin entrar a les Illes, a més de pagar la taxa nova que se'ls vol imposar per circular en el nostre territori. Així s'evitaria la picaresca d'aquest qui no volen contribuir a la difícil sol·lució de les finances públiques.
Ningú no vol posar de la seva banda, mentre aplaudeixen qualsevol iniciativa que afecte altres sectors, com els treballadors públics....

El que és segur és que volen llogar cotxes a les Illes: idò que contribueixin, com tothom. I qui no ho vulgui fer, que cerqui el negoci a un altre indret, però que no pretengui utilitzar les carreteres i els recursos de les illes sense participar en l'esforç col·lectiu.

Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys

Idò sí que anam bé. Continuam pel camí de fer cada dia més feina per ser cada dia més pobres. Aquestes illes necessiten remei de metge.

Valoració:5menosmas
Per Prou de pagar doblers a l'estat depredador d'espan, fa mes de 11 anys

Alliberament nacional i progrés social són causa i efecte, qui desitgi una societat del benestar pels habitant de les Illes Balears haurà d'estar al costat del dret a decidir d'aquest país.

Els hereus del feixisme ja sabem el que volen i no és pas el benestar i la democràcia.

Prou de pagar doblers i impostos a l'estat depredador i anti-mallorquí d'espanya!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente