algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Educació designarà a dit els nous inspectors dels centres

CCOO considera que la Conselleria ja prepara amb la nova ordre de selecció “el seu braç executor per eliminar els símbols”. A final del curs passat, es prescindí de 17 professionals. Actualment, en queden 16 i no han fet públic quantes places convocaran ara

22456
Un operari de l’Ibisec, a l’IES Marratxí durant la retirada d’un llaç quadribarrat de la façana. | J. TORRES

La Conselleria d'Educació designarà a dit els nous inspectors dels centres, tal com denuncià ahir FE-CCOO. El sindicat informà que Educació "ja prepara el seu braç executor per eliminar els símbols als centres" i fer complir la resta de lleis, a més del decret de tractament de llengües, que s'han de posar en marxa el pròxim curs.

Concretament, el procediment per a la provisió accidental de places d'inspecció educativa "sempre havia estat poc transparent i amb molt poca objectivitat, però el que tracta la Conselleria amb aquesta nova ordre és nomenar inspectors que simpatitzin amb ells per obligar tot el professorat a complir els darrers avantprojectes presentats", afirmaren ahir des del sindicat.

Cal recordar, que a final del curs passat, Educació decidí prescindir de 17 inspectors. L'equip quedà en només 16 persones, que han hagut d'assumir la inspecció dels centres educatius de les quatre illes. Algunes veus apuntaren fa mesos enrere que els professionals acomiadats no eren afins a l'actual Govern i per això se'n prescindí. Des de la Conselleria no han volgut precisar si a la nova convocatòria es cobriran les 17 places vacants, si bé Bosch ja advertí el mes de juny passat que el cos d'inspecció es reduiria.

Segons criticà CCOO, "trobam a faltar el nombre de places que s'oferiren, una qüestió interessant si tenim en compte que el curs passat la Conselleria d'Educació prescindí de més del 50% dels inspectors en actiu adduint motius econòmics".

Amb la nova convocatòria, Educació es vol assegurar que els inspectors facin complir les indicacions donades per aquest departament amb relació a la futura llei de símbols, de convivència i el polèmic decret de tractament de llengües. Ja el curs passat, quan s'inicià la campanya Enllaçats per la llengua, alguns inspectors aplicaren sols la normativa existent i no les indicacions d'Educació que es denunciàssin els centres que penjaven llaços quadribarrats a les façanes.

Comissió feta a mida

La clau per entendre el nou sistema de nomenament d'inspectors la trobam en la Comissió de selecció, que estarà feta a mida per Educació. Si fins ara estava formada per inspectors triats a l'atzar i, per tant, s'hi podien incloure professionals de totes les tendències polítiques, ara només hi queden 16 inspectors afins al PP. A més, la nova Comissió tampoc no preveu emprar el mètode de la tria a l'atzar per formar-se. L'equip de selecció estarà format pel cap del Departament d'Inspecció; tres inspectors de la CAIB o d'altres comunitats i un funcionari de carrera.

Amb la nova ordre es deixarà sense vigència la que aprovà el 2 de maig de 2011 l'anterior conseller, Bartomeu Llinàs. Segons diu el nou text en les consideracions prèvies, l'anterior ordre "lesionà els drets i perjudicà les expectatives en casos concrets" d'algunes persones, i que no es respectà "els principis informadors de legalitat, objectivitat, neutralitat, servei a la ciutadania, eficàcia, eficiència i transparència en la gestió".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tivasdan, fa mes de 11 anys

Idò a mi em sembla perfecte que es prescindís dels inspectors sense plaça fixa i els enviassin a fer classes. Però també crec que seria més perfecte encara, que els que quedaren, també es passassin (encara que tenguin la plaça en propietat) un curs de cada quatre fent de tutors a una escola o a un institut. Des dels despatxos es veuen les coses diferents. Que baixin a l'arena i veurem de què són capaços.

Valoració:4menosmas
Per "Prietas las Filas", fa mes de 11 anys

@ mestre d'escola

Però aquells eren els dolents, els rojos.

I ara els "bons" (he, he ...) també ho han de fer? Idò seran tant dolents com els rojos. On és la seva "virtud"?

O és que també voleu escudar-vos amb "l'herència dels d'abans"?

Qui fa tres, ase és, i aquests feixistes (ni una lletra més, ni una lletra manco) ja en duen tantes de "fetxories-fatxories" que ja n'hem perdut el compte.

Valoració:1menosmas
Per mestre d'escola, fa mes de 11 anys

A " prietas las filas": Te vull dir, perque pareix que no ho saps, que qui eren COMISARIS POLITICS DE PARTITS (PSOE I PSM), eren els 17 inspectors dels que es va prescindir, tots ell anomenat a dit per aquests partits, si bé no tenien plaça fitxa. Els altres 16 que queden, són inspectors amb plaça definitiva, però la majoria d'esquerres, ja que vàren entrar (no tots, ja qui n'hi ha d'oposició) en principi per 6 anys, anomenats pel PSOE. i llavors es vàren quedar definitius amb una estratègia molt ben pensada de concurs de mèrits, paperum etc etc. Si ara el PP, tambè anomena els qui vulgui, farà el mateix que abans havien fet les esquerres. T'ho diu un, de molts anys, que coneix ben be el tema i sense afiliació política.

Valoració:-8menosmas
Per Micromecenatge, fa mes de 11 anys

http://www.verkami.com/projects/3953-l-obra-de-tots

Descripció del projecte

PER QUÈ?
Perquè 50 anys de lluita dels mallorquins per la llengua catalana s'ho mereixen.

Un documental d'homenatge, d'investigació i de denúncia: increïblement, a Mallorca l’atac frontal a la llengua prové del mateix Govern autonòmic.

La veritat sempre és incòmoda i no ens importa que de moment cap televisió ni institució pública a les Balears no hi cooperi, l'hem de fer sí o sí. I encara que he de confessar que no tenc cap experiència en micromecenatge, sé que amb moltes petites donacions el podem fer realitat.

"Sobre la història d'aquests 50 anys, s'està preparat un documental que es finança a través de micromecenatge. Vos convid a donar tot el suport possible. El país s'ho val i nosaltres ens ho mereixem."Jaume Mateu, President de l'OCB, a la Nit de la Cultura.

"El país s'ho val i nosaltres ens ho mereixem"

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

està claríssima quina es la ideologia i tendència d'aquest govern, es una ideologia ultra-dretana de la una, grande y libre (libre només per ells i el poble afí a ells, i una perquè només i cap la nació castellana, clar)

Valoració:3menosmas
Per Somera rossa, fa mes de 11 anys

Entre els inspectors d'educació que han quedat, després d'haver fet tornar a les escoles i instituts els que no tenien plaça fixa, n'hi ha de totes les tendències. Aquest sr. Llinàs que anomena la notícia, va ser conseller d'educació en la darrera legislatura i ara ha tornat a la seva plaça d'inspector que té en propietat i com ell d'altres. El que passa és que, els que comanden ara, no se'n fien d'ells i els envien de visita d'inpecció a les escoles, acompanyants d'un altre inspector, el qual (aquest sí que se suposa que se'n fien d'ell) els vigila i fiscalitza el que diuen i el que no. "Tot plegat una brutor. No hi ha temps que no torn".

Valoració:21menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

es veu que a aquest govern, mirar de fer disminuir l'atur, no li interessa gaire, només està capficat i ben capficat en perseguir la llengua catalana.

Valoració:13menosmas
Per Mal pressentiment, fa mes de 11 anys

Tenc por que que en vulguin fer una de molt grossa. No és normal en una democràcia, escupir a la cara dels ciutadàns, perque aquests ciutadàns han de tornar votar.

Valoració:-3menosmas
Per Fora el cul de sa cadira!, fa mes de 11 anys

Aquesta pobra gent no té gens de visió de futur. D´aquí pocs anys, dins la gerra, com el personatge de la rondaia mallorquina.
I què faran llavors? Esper que quin sigui el partit de progrés que arribi al govern no li tremoli la mà, com han fet a la darrera legislatura, i posi les coses al seu lloc. Que pensin que per això ara no estan governant, perquè per aquesta qüestió perderen molts de vots.

Valoració:18menosmas
Per Això només ha començat, fa mes de 11 anys

Acabaràn rompent títols i posant fascistes com a professors. Com ja va fer en Panxota.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente