algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Just 9 extreballadors dels més de cent d'[M] i Ona Mallorca fan feina a dia d'avui

El sindicat de Periodistes de Balears indica que la plantilla no ha rebut les ajudes promeses per part del Consell

Del centenar de professionals que quedaren a l'atur com a conseqüència del tancament de la Radiotelevisió de Mallorca, únicament 9 tenen treball un any després de la clausura d'[M] i Ona Malloca, segons recull un informe elaborat pel sindicat de Periodistes de Balears (SPIB), que indica a més que la plantilla no ha rebut les ajudes promeses.

El tancament de l'ens públic dependent del Consell de Mallorca va suposar l'acomiadament de 115 treballadors afectats per un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

El sindicat ha intentat contactar ara amb els afectats, per a conèixer la seva situació actual, i l'enquesta ha estat resposta per 75 dels treballadors, dels quals únicament 9 declaren haver trobat una ocupació estable en aquest temps després del tancament.

De totes les persones que han respost, 40 pertanyien a les àrees de redacció i edició, 22 a l'apartat tècnic d'imatge i so, 3 a administració i 8 a altres àrees no especificades.

A la pregunta de quina és la seva situació laboral des que es va tancar RTVM, 52 dels enquestats han respost que han estat a l'atur des de llavors, 14 més han realitzat treballs esporàdics i 9 han trobat treball estable.

A més, l'SPIB ha denunciat que els treballadors d'[M] i Ona Mallorca van ser acomiadats amb una indemnització de 20 dies per any treballat i el dret a la participació d'ajudes econòmiques per a la formació o desplaçament per motiu de treball o formació, a càrrec del Consell i Mallorca, però aquestes ajudes han quedat en suspens, perquè l'ens es troba en concurs de creditors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.