algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Les casetes de Son Anglada són història

Els propietaris han esbucat les edificacions il·legals i posen fi a un llarg conflicte. Dues parcel·les estan encara tancades amb murs

22538
Un contenidor ple d’enderrocs amb una pala de petites dimensions al darrere. | P.Verger.

Les casetes de Son Anglada ja són història. La majoria dels propietaris de la parcel·lació il·legal situada en el carrer Tarragona han esbucat pel seu compte els edificis existents.

Ahir, estava previst que l'empresa contractada per l'Ajuntament de Palma per fer la demolició començàs les feines, però no ho va fer, perquè la pràctica totalitat de les edificacions han desaparegut. El regidor d'Urbanisme de Cort, Jesús Valls, confirmà que "només dos propietaris no han esbucat", però precisà que no es tracta de casetes, sinó de murs de separació. "Dilluns que ve hi anirem i si no els han tomat, ho farà l'Ajuntament i els propietaris n'hauran de pagar les despeses", explicà.

dBalears visità ahir les parcel·lacions del carrer Tarragona i la realitat és que no queden edificacions a la vista. En una parcel·la encara s'hi poden veure enderrocs dins un contenidor, però el terreny és completament pla, sense restes de cap habitatge. Només queden les parets d'una parcel·la dins la qual s'acumulen deixalles.

Valls explicà que els propietaris plantejaren setmanes enrere a l'Ajuntament la possibilitat de fer ells mateixos les demolicions. Pretenien d'aquesta manera estalviar-se uns doblers, ja que sempre els serà més econòmic fer-ho ells mateixos que no haver de pagar la feina a l'Ajuntament.

La polèmica de les casetes de Son Anglada, que ara sembla definitivament liquidada, es remunta en el temps a fa més de 25 anys. De fet, a l'expedient administratiu ja s'instava el 29 de juny de 1988 a la restitució dels terrenys al seu estat original. Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i, finalment, el Suprem dictaren sentències amb idèntic sentit. El penúltim capítol es va viure el 26 de setembre passat, quan tècnics de Disciplina Urbanística, enmig d'un ampli desplegament policial, es presentaren a Son Anglada per lliurar les notificacions de les ordres de demolició.

L'Ajuntament havia donat fins ahir de termini als propietaris perquè esbucassin les casetes, perquè la darrera interlocutòria assenyala el 7 de febrer com el dia en què els terrenys han d'estar com abans que s'hi fes res.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.