algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Un betlem on el poble venç els poders

Els empleats públics de Cort feren ahir la seva particular representació dels Reis d’Orient en el marc de la “Campanya negra de Nadal” contra les retallades

22620
La pastoreta repartí crítiques als poders polítics i financers. | Ferran Aguiló - J.Torres.

El poble aconseguí ahir vèncer el poder polític i financer a Palma. Fou en el betlem que muntaren els empleats públics de Cort en el marc de la "Campanya negra de Nadal", organitzada per CCOO, UGT, STEI-i i SPPME (de Policia Nacional), i que tingué la col·laboració de l'Associació de Veïns de Son Rapinya, l'Agrupació de Teatre sense Fronteres i la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques.

El to crític marcà la representació teatral (presidida per una estrella amb el llum tallat per impagament), que fou seguida per un centenar de persones de públic. No hi faltaren el naixement, l'àngel, els Reis i els pastorets. També hi feren presència el batle de Palma, el seu secretari, la Policia i un agent de la banca; de bromes, això sí. El bou i la mula, però, foren retallats.

En la representació s'escenificà un desnonament del pessebre. Tanmateix, el banc no aconseguí fer-ne fora els inquilins i el poble en sortí vencedor al crit de "Junts, podem". No hi faltà un grup de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que va irrompre a l'escenari amb pancartes d'"stop als desnonaments".

La representació també va incloure crítiques a les constants retallades dels governs central i autonòmic als empleats públics i a les persecucions policials. Els agents van detenir els Reis, que resultà que no arribaven d'Orient, sinó de Huelva. Els actors, així mateix, es feren ressò de l'empobriment de la classe mitjana, fet que acaba repercutint en el consum.

També la monarquia va rebre, quan una pastoreta exclamà: "Aquests reis vénen a dur coses per a tothom, i no com d'altres, que s'enduen el que és de tots". Tot plegat, una demostració que la societat no fa comptes quedar de mans plegades davant les injustícies. Per això, feren una crida al públic perquè "el sol també llueixi passat el desembre" i perquè "ara toca sembrar esperança".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per curiós, fa mes de 11 anys

Sols una curiositat: en quina llengua es va fer la representació?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente