nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

Els sindicats representaran a Palma el desnonament del Betlem

22614
Els sindicats majoritaris iniciaren fa unes setmanes la 'Campanya negra de Nadal', que ha tingut un especial seguiment entre el sector dels funcionaris. | J. TORRES

La propera performança reivindicativa que preparen alguns dels principals sindicats de les Illes tindrà lloc aquest divendres a les 18.00 hores al passeig del Born de Palma, on representaran el desnonament del Betlem amb la intenció de recollir productes perquè les famílies «més necessitades» puguin tenir un dia de Reis «com cal», una iniciativa que s'emmarca en la «Campanya negra de Nadal».

Els sindicats CCOO, UGT, STEI-i i SPPME han informat que amb aquesta representació pretenen instar els empleats públics i ciutadans en general a aportar juguetes noves o en bon estat, embotits, conserves de llarga durada envasades, així com productes d'higiene personal.

Les organitzacions sindicals, que compten en aquest cas amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de Son Rapinya, l'Agrupació de Teatre sense Fronteres IMAGONEM i la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), destinaran tots els productes a que els nins amb majors dificultats puguin tenir uns Reis com toca i que «nombroses famílies» puguin ser ateses durant aquestes celebracions.

«Aquesta nova versió del Betlem representa la nostra pròpia realitat», han manifestat els sindicats, que han explicat que en a l'establia de Palma «tot és caòtic», ja que la llum està tallada per impagament i els Reis, «que no vénen d'Orient, sinó de Huelva», han de passar un control de documents per a immigrants.

Els pastors, «solidaris i indignats» just poden dur macarrons i arròs, ni tan sols un poc de torró, ni un salsitxó, prossegueix el comunicat que han emès, on a més afegeixen que «tot es complica» quan el banc decideix procedir al desnonament de l'establia perquè el seu propietari duu més de tres mesos sense pagar el préstec.

Els sindicats conclouen la seva nota demanant-se: "És aquest el final o encara estam a temps de salvar el Nadal?".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.