nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les patronals del comerç diuen que les rebaixes liberalitzades són un «desgavell»

22702
Els cartells de rebaixes han començat a sortir al carrer, però encara no han aconseguit arrossegar molts clients. | laura pons bedoya

Les patronals del comerç Afedeco i Pimeco han acusat aquest dimecres el Govern balear de «provocar un desgavell totalment innecessari» acatant la liberalització del període de rebaixes imposada per l'Executiu de Rajoy, i han anunciat que reclamaran un «acord general» del sector per a aquest nou any a Mallorca.

Ambdues patronals han reclamat en un comunicat que els representants dels diversos comerços de Mallorca siguin qui estableixin, segons les necessitats dels seus clients, quan comencen les rebaixes d'hivern, i no ho faci «una normativa d'àmbit estatal», que té a veure poc amb el comportament de la població de l'illa, afirmen.

Afedeco i Pimeco han lamentat que el primer dia en el que els comerciants podien fer rebaixes s'hagi caracteritzat pel «desconcert general dels clients», ja que la majoria desconeixia que qualsevol comerç podia fer rebaixes a partir d'avui, o bé els consumidors han decidit ajornar les seves compres fins el pròxim 7 de gener.

«Gairebé tots els petits i mitjans comerços han prosseguit amb les campanyes de promoció i descompte de les festivitats» han explicat les patronals, per a qui «la crisi del consum i el fet que la majoria de franquícies i grans superfícies no facin rebaixes fins el 7 de gener» ha provocat que la jornada s'hagi desenvolupat amb «completa normalitat».

Les patronals han augurat tanmateix que en els pròxims dies les rebaixes «aniran guanyant força», encara que han apuntat que esperen que aquesta campanya de rebaixes estigui marcada per la feblesa del consum, i per això han anunciat que de cara al pròxim any proposaran un «acord general» que determini l'inici del període de rebaixes d'hivern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Berenguer, fa mes de 11 anys

Llibertat, quantes coses injustes s'arriben a fer en nom teu...

Valoració:11menosmas
Per Remuga, fa mes de 11 anys

Els fa por la llibertat.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente