algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L’oposició qualifica Bauzá de “cínic” per apel·lar a la unitat

PSIB, PSM-IV-ExM i EU critiquen el missatge de Cap d’Any del president, que reclama “diàleg” per sortir de la crisi. Consideren que ell és el primer que no s’ho aplica

22688
El president Bauzá, durant el missatge de Cap d’Any oferit per IB3. | CAIB.

Els partits de l'oposició han criticat amb duresa el missatge de Cap d'Any del president José Ramón Bauzá, que apel·là a la "unitat" per sortir de la crisi. El PSOE considerà "cínic" que el cap de l'Executiu fes aquesta crida mentre "governa contra tots i contra tot", i PSM-IV-ExM assegurà que mai no s'havia vist un Govern "menys propens al diàleg". EU digué que Bauzá incita els ciutadans "a cercar un futur millor en altres indrets".

Francina Armengol, líder del PSIB-PSOE, afirmà que el missatge de Bauzá, emès diumenge per IB3, va ser "absolutament buit de contingut", sense idees davant l'"emergència social" que suposa que gairebé 100.000 persones es trobin a l'atur. "El Govern s'ha enfrontat als docents, als sanitaris, als petits i mitjans comerciants, als grans empresaris... Ha fet una política contra la societat, ha trencat tots els ponts de diàleg", subratllà la secretària general dels socialistes balears, que arribà a qualificar el missatge de "cínic". Segons la seva opinió, Bauzá ha demostrat ser un president "prepotent, sense capacitat ni de dialogar, ni d'acordar, ni de consensuar".

En aquesta mateixa línia es pronuncià Cosme Bonet, diputat socialista, qui assegurà que "les paraules de Bauzá només tenen sentit si rectifica tot el que ha fet fins ara". "La voluntat d'unitat es demostra amb l'acció política de cada dia, no amb un discurs", asseverà el també secretari de política autonòmica del PSIB.

Amb tot, des de les files socialistes apuntaren que si la crida al diàleg de Bauzá és sincera, ells estaran disposats "a parlar i a presentar propostes per salvar aquesta situació econòmica".

Diàleg i rectificació

Biel Barceló, líder de PSM-IV-ExM, digué, per part seva, que un Govern "mai no havia estat menys propens al diàleg" que el que presideix Bauzá. "Lamentam que una cosa és el que diu i una altra el que fa el seu Executiu", indicà Barceló durant els actes de celebració de la festa de l'Estendard de Palma. Segons la coalició, de les paraules del president "no es deriva res que faci pensar que el 2013 serà millor que el 2012 i que canviarà la política de retallades sense diàleg social". "Demanam una rectificació i que a partir d'ara sí que realment es decideixin les coses tenint en compte què és allò que necessita el poble de les Illes Balears per sortir de la crisi econòmica", hi incidí Barceló.

La fil·loxera

Manel Carmona, coordinador d'EU, apuntà que Bauzá ha hagut de retrocedir 121 anys "per trobar una situació tan dolenta com l'actual". En aquest sentit, Bauzá féu referència a l'epidèmia de la fil·loxera de 1891 com a exemple de superació i, a més, destacà la figura de fra Juníper Serra a Amèrica. Quant al primer cas, EU afirmà que els "governs del PP són molt més perjudicials que la fil·loxera" i, en el segon, sembla que el president insta els ciutadans "a cercar un futur millor en altres indrets". De fet, segons el seu parer, el president va ser "incapaç de donar ni una sola dada positiva del 2012 o de la seva gestió".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Eivissenca, fa mes de 11 anys

Per a Joves Forners d'Andratx (sou molt cansats):

balear1.
(Del lat. Baleāris).
5. m. Variedad de la lengua catalana que se habla en las Islas Baleares.

Segons la Real Academia de la Lengua Española, no un diccionari dels imperialistes catalans...

Valoració:0menosmas
Per Ha, ha, ha, fa mes de 11 anys

D'acord Picornell: CH en català sona K.

Valoració:0menosmas
Per Picornell, fa mes de 11 anys

We are...

Totalment d'acord, però...

Hem de procurar escriure bé el foraster:

Hanxa és castilla!!

;-)

Valoració:1menosmas
Per We are not spanish. FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS, fa mes de 11 anys

Els que diuen ser contraris al supossat colonialisme Català són totalment alegres d'èsser colonitzats pels castellans i el seu estat pan-castellanista.

Gonelles i pan-Castellanistes "ancha es castilla"

Valoració:5menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys

Boses tristes

Valoració:-2menosmas
Per SRS, fa mes de 11 anys

QUE DEMANI UNIUTAT A NES BOMBERS DE CALVIA, , , , , JA JA JA JA JA JA. QUE LI DONIN MENGUERA.

Valoració:8menosmas
Per XL, fa mes de 11 anys

I qué vol dir que no és cert?. Tothom, malgrat les seves discrepàncies, s´ha unit gràcies al PP: Units contra ells, però units al fi i al cap.

Valoració:8menosmas
Per Un d'enmig, fa mes de 11 anys

Que arribi el moment que plegui el de la gomina i els seus, i que no venguin els altres de sempre a no arreglar res. Aires nous hem de menester

Valoració:10menosmas
Per Ja els queda menys. A la gerra!, fa mes de 11 anys

Com és idò que divideix? En allò que no hi havia cap problema: llengua, cultura (o bé, n´hi havia pocs, perquè els mallorquins som sofrits) ho ha duit a extrems que no es poden tolerar. En canvi, en allò que "haremos lo que tengamos que hacer" no han fet res per treure´ns de la crisi. És més encara els hem de pagar a ells per no fer-ne ni una de dreta.
No deu pensar aglutinar els mallorquins de bé, en aquesta UNITAT (Una, grande i libre?)

Valoració:12menosmas
Per Andros, fa mes de 11 anys

Vol unitat per a CONSENSUAR ? Noooooo !! La unitat a que es refereix és per a manar amb més contundència i amb má forastera !! Com si ses illencs fossin someres.. Ca Bauzá, ses illencs son molt més persones que voltros, i anirem preparant un barco amb retxa ben gran per a regalar-te´l.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente