algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
24°

Les esquerres al Consell inicien accions legals contra l'autorització d'importar fems

Els grups del PSIB-PSOE i PSM-IV-ExM al Consell de Mallorca han anunciat aquest divendres a una roda de premsa conjunta que iniciaran accions legals contra l'acord del ple aprovat ahir amb els vots del PP que autoritza la importació de residus per incinerar-los a l'illa.

Les portaveus Mercedes Garrido i Magdalena Palou, respectivament, han assegurat que "impugnarem l'acord del ple que es va prendre amb unes formes més que discutibles i de forma molt sospitosa" i s'han demanat "per què no van voler escoltar a l'oposició? Per què tenen tenen tanta pressa?" en engegar la iniciativa de dur a cremar fems de fora a la planta de Son Reus.

D'una banda, la socialista Mercedes Garrido ha criticat la presidenta Maria Salom per "no fer cas" de la seva sol·licitud en relació a l'informe que mancava per fer, i ha denunciat que "la presidenta i el PP del Consell de Mallorca fan servir la seva majoria absoluta de forma absolutista, passant per damunt dels drets constitucionals de l'oposició i de tota la ciutadania".

Així mateix, l'econacionalista Magdalena Palou ha insistit en què la proposta aprovada ahir suposa una modificació del contracte amb l'empresa Tirme, com defensaren els dos grups de l'oposició. Tanmateix, ha explicat que el contracte actual amb Tirme -l'empresa que gestiona Son Reus- depèn del Pla Director Sectorial de Residus en el que s'estableix la "prohibició de cremar residus generats fora de Mallorca", la qual cosa xoca frontalment amb les intencions de l'ens insular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.