cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Bauzá fa dimitir Rotger després que el jutge li confirmi la imputació

Deixa avui el càrrec de president del Parlament, però continua de diputat. El PP, que no en té substitut encara, dirà ara si també li lleva l’escó. Ho anuncia després de sortir plorant d’una reunió amb el cap de l’Executiu i el conseller Gómez. Abans havia dit que no hi renunciaria

22958
AppleMark | Ferran Aguiló

Pere Rotger (Inca, 1951) dimití ahir com a president del Parlament i posà el càrrec de diputat a disposició del partit, després que el jutge José Castro desestimàs la seva petició perquè el desimputàs i confirmàs la seva implicació en el cas Over Marketing, que investiga un suposat finançament irregular del PP. La dimissió de Rotger es féu efectiva després que mantingués una reunió al Parlament amb el president José Ramón Bauzá i el conseller de Presidència, Antonio Gómez. Rotger sortí de la trobada plorant, aixecà la sessió amb la veu entretallada i, acte seguit, confirmà que dimitia com a president de la Cambra, no de diputat.

Ara serà el comitè de direcció del PP qui decidirà si Rotger pot continuar com a diputat o si n'ha de dimitir també. Previsiblement, el deixarà continuar com a diputat, perquè així ho desitja Rotger i perquè així ho hauria pactat amb Bauzá. El PP podrà al·legar que amb Rotger de diputat no s'incompleix el codi ètic de la formació, però haurà rebaixat així una pressió que, en tant que afectava la segona autoritat de la Comunitat, molestava la direcció del PP estatal i erosionava la imatge que s'ha creat Bauzá. Un Bauzá a qui no quedava cap més opció, sobretot després que els serveis jurídics de la Comunitat Autònoma haguessin avalat la petició de desimputació de Rotger.

La seva renúncia com a president no es farà efectiva fins avui. Serà llavors quan Bauzá decidirà qui serà el nou president del Parlament. Si se seguís la jerarquia actual, el substituiria l'actual vicepresident de la Cambra, Pere Palau. Però aquest té poques opcions perquè se cerca un mallorquí.

Ahir, a mitan matí, quan ja es coneixia la interlocutòria del jutge que en confirmava la imputació, Rotger havia assegurat als passadissos del Parlament que no dimitiria perquè no havia canviat res. Però, minuts més tard, s'iniciaren els moviments. Bauzá i Gómez es reuniren amb ell en dues ocasions en dependències de la Cambra. En aquests encontres, Bauzá hauria fet veure a Rotger que la dimissió era l'única sortida possible i ell acabà acceptant les seves tesis.

Superades les tres i mitja de l'horabaixa, Rotger sortí de la reunió plorant, es va fondre en una abraçada amb el primer diputat que va trobar, l'ex del PP Toni Pastor, i immediatament entrà a l'hemicicle. Quan s'esgotà l'ordre del dia, aixecà la sessió sense cap al·lusió a la decisió que faria públic minuts després, però amb la veu tallada i visiblement afectat. Després confirmà davant els mitjans que dimitia com a president del Parlament. Abans de partir, rebé les abraçades de diversos diputats del PP que l'esperaven.

Públicament, Rotger negà que Bauzá l'hagués convidat a dimitir. Segons ell, li va dir que "fes el que trobàs", però "sap que som una persona responsable". També negà que hagués rebut alguna cridada de la direcció estatal del partit en el mateix sentit, tot i que s'especulà que la secretària general, María Dolores de Cospedal, hi hauria intervingut. Assegurà, en canvi, que havia pres la decisió un cop haver parlat amb la seva dona i per no perjudicar "el bon nom" del Parlament. "A més, no estic amb ànims", digué.

"És un dia molt trist", assegurà l'inquer, qui reconegué que ell i el seu advocat confiaven que el desimputarien. "Sabem que això acabarà així", apuntà. "Darrere aquesta imputació no hi ha res", afegí i defensà la seva innocència. "No em pensava mai que això acabaria així", reconegué. Assegurà tenir "la consciència tranquil·la", però, "per sobre de les persones hi ha les institucions" i "seria per mi molt incòmode continuar en aquestes circumstàncies". Per això, "el millor que puc fer és aquesta passa enrere".

Amb tot, reconegué que li agradaria continuar com a diputat perquè està "convençut" que el desimputaran. Acabà apuntant que el president del Govern n'estava afectat perquè "m'aprecia molt", "sap que això pot passar a qualsevol" i que "no he comès cap delicte".

Bauzá el lloa

Immediatament després, fou Bauzá qui comparegué per valorar la renúncia. El president de l'Executiu lloà el gest de Rotger, que "l'honora" perquè fa prevaler el seu compromís "institucional" per sobre dels seus interessos personals o de partit. També confià que el cas judicial se solucioni favorablement per a l'inquer, amb qui té "amistat" i a qui té en "estima". Segons el cap de l'Executiu, la decisió demostra el "compromís per la transparència" del PP i "avala l'exemplar trajectòria" del veterà polític popular. Alhora, augurà que "el temps posarà cadascú al seu lloc", volgué fer explícit el "total suport" a Rotger i, fins i tot, confià que "tot es resolgui" a favor del fins ara president del Parlament.

Bauzá reconegué que la situació no era "agradable", però apuntà que la decisió de deixar el càrrec de president fou "totalment" personal, de Rotger, en la mateixa línia del que aquest havia dit. Reconegué, això sí, que no esperava que la decisió del jutge fos la de confirmar la imputació del polític quan, fins i tot, els serveis jurídics de la Comunitat Autònoma n'havien defensat la desimputació. Precisament perquè no s'esperaven la decisió i perquè no se n'havia previst la dimissió, apuntà que no havien pensat encara en qui podria ser el nou president del Parlament. Ahir començaren a sonar noms. S'apuntà a Fernando Rubio, però no està decidit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 10 anys

Això no és una democràcia, és una presa de pèl, en què s'ha instaurat una oligarquia amb grans poders fàctics al darrera (grans empresaris, botifarres, etc., és a dir, els mafiosos de sempre). Fins quan?

Valoració:6menosmas
Per Arrom, fa mes de 10 anys

:.................i els castellans no pagan traidors.

Valoració:0menosmas
Per Un de tantíssims, fa mes de 10 anys

"Cría cuervos, ya te sacaran los ojos"
N'Al Capone n'havia fet moltes i també el van agafar per no res.
Tornaràs a fer sabates?

Valoració:5menosmas
Per Caxindena, fa mes de 10 anys

En Torres té els dies contats….Ja va dir que ell no repetia de candidat. Perquè, quan li ha costat tant arribar a la batlia d’Inca. S’espera altres tormentes???? Mai hauria arribat on ha arribat sense Pere Rotger. Traidor!!!!!

Valoració:0menosmas
Per Un d'aquí, fa mes de 10 anys

Has vist Peret? Al final has acabat abraçat a Pastor. Si ho haguessis fet abans...

De totes formes, la porga dins del PP del sector catalanista no ha acabat, tot i que el missatge és molt clar. Si has caigut tu, pot caure qualsevol. Però, quan s'aplicarà el president aquesta ètica que vol imposar als altres i dimitirà per la farmàcia?

Dins aquest PP només pots pecar si a canvi fas proselitisme del teu espanyolisme, et poses uns collons de cèrvol al cap o ambdues coses totes juntes

Valoració:7menosmas
Per Vergonya, fa mes de 10 anys

És una gran vergonya, ho vesteixin d'una manera o de l'altra... Són uns impresentables!!!

Valoració:8menosmas
Per Popoio, fa mes de 10 anys

Quanta merda que hi ha al parlament, no atura de vesar. A veure si envien als d'Osifar! ... Quina pudor!

Valoració:12menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

En un país normal, dimitiria tot l'equip de govern en ple. Però què podem esperar d'un govern que ho té tot per a considerar-se anormal?

Valoració:19menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

I na Cabrer, quant ??? El President ha de dimitir, no està legitimat per governar aquest país !!!

Valoració:19menosmas
Per pep, fa mes de 10 anys

Aquí ens governen els jutges i fiscals. No cal anar a votar

Valoració:-45menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente