algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Aguiló replica al PSIB que els pressuposts de les CCAA sí poden introduir taxes

El vicepresident econòmic del Govern defensa així les noves taxes incloses en els pressupost de la Comunitat per a 2013

El Vicepresident econòmic del Govern, Josep Ignasi Aguiló, ha aclarit aquest dimarts en el Parlament que els Pressuposts elaborats per les Comunitats Autònomes sí poden incloure noves taxes, en tractar-se d'una possibilitat que, no obstant això, no està permesa als Pressupostos Generals de l'Estat.

Així ho ha indicat en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la diputada del PSIB, Lourdes Aguiló, qui ha censurat els Comptes públics de la CAIB per 2013 ja que, segons ha dit, «no compleixen amb els principis que consagra la Constitució» en introduir noves taxes que estan «prohibides» en la Carta Magna.

Amb tot, Aguiló ha apuntat que les Comunitats Autònomes sí poden introduir taxes, la qual cosa no poden incloure són «imposts», per la qual cosa, segons ha dit, «caldrà aprovar una llei posterior que contemplarà la matèria impositiva» prevista pel Govern.

«Això sí es pot fer perquè els Pressupostos serveixen precisament per fer una previsió cap al futur i això és el que s'està fent, amb ortodòxia, tranquil·litat i calma, que és la que requereix en aquestes circumstàncies l'economia de Balears. Calma que no ha tingut l'oposició, amb aquest tipus de manifestacions intenta alarmar i crear una distorsió de la realitat », ha criticat sobre aquest tema.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.