algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Medi Ambient engega 29 treballadors i Salut, 81 més del Joan March i el General

El pròxim 31 de desembre acaben contracte els 81 treballadors eventuals que fan feina a l'hospital Joan March i al General. Així ho advertí ahir el secretari d'Acció Sindical de la FSP-UGT, Miguel Àngel Romero, després de la mesa de negociació del pla de viabilitat dels centres sanitaris duita a terme a l'IB-Salut.

El pròxim 1 de gener desapareix la Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma) i, de moment, l'empresa no ha renovat contracte ni ha dit res a aquests treballadors sobre quin serà el seu futur laboral.

Pel sindicalista, "si hi ha 14.000 treballadors en el sistema sanitari, hi haurà lloc per a 81. I és que no volem contradir Bauzá quan diu que vol crear llocs de feina".

Des d'UGT defensen que la "mobilitat de treballadors no ha de comportar que hi hagi acomiadaments a la resta de centres, ja que estam amb unes plantilles infradotades".

Dijous que ve, 13 de desembre, es tornaran a reunir Salut i sindicats per aportar ja idees concretes de com afrontar la reestructuració del pla de recursos humans dels centres sanitaris. Amb tot, no hi ha data per saber quan es podrà arribar a un acord i poder donar xifres definitives de quantes són les persones que quedaran sense feina i les que s'hauran de desplaçar a altres hospitals. De moment, el que sí que ha transcendit és que durant el primer trimestre del 2013 Salut vol que es faci efectiva la reordenació dels recursos humans de Caubet i de la Sang.

Per un altre banda, les direccions d'Espais de Natura Balear i d'Ibanat, ambdues dependents de la Conselleria de Medi Ambient, feren efectiu ahir migdia 29 acomiadaments, que titllaren "d'amortitzacions". Els afectats, per tant, no rebran indemnització per any treballat.

El president del comitè d'empresa d'Espais de Natura, Àlex Forteza, va confirmar ahir la notícia i explicà que la gent se n'assabentà a partir de les onze del matí. Els afectats varen anar al migdia a les oficines centrals del Polígon de Son Rossinyol per signar l'acomiadament, que "tenia com a data ahir i zero euros d'indemnització". Dels 22 treballadors afectats, 17 corresponen a Mallorca, 3 a Eivissa i 2 a Menorca. La plantilla total de l'empresa queda reduïda a 91 empleats. El comitè denuncià que "fins i tot s'ha acomiadat un delegat sindical de CCOO amb més de 20 anys d'antiguitat. Ha existit una intencionalitat i provocació".

Pel que fa a Mallorca, s'han engegat treballadors de la serra de Tramuntana, de la Dragonera, del parc de Llevant i de la majoria d'espais naturals, entre els quals hi ha la finca pública de Son Real. El batle de Santa Margalida, Miquel Cifre, afirmà que aquesta actuació havia estat "absolutament lamentable i misserable" i mostrà temor que l'Executiu Bauzá faci noves retallades a la finca pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per demòcrata, fa mes de 10 anys

El que die en "crític" se resumeix en:
HEM DE DERROCAR AQUEST GOVERN, que va guanyar les eleccions enganant a un munt de gent i ha instaurat una oligarquía (com sempre ha estat, no ve de nou, el PP a Balears: totes les institucions plenes d'enxufats inútils i botifarres). A que esperam a reaccionar? Volem un democràcia real!

Valoració:0menosmas
Per Crític, fa mes de 10 anys

En primer lloc, Espais de Natura el criteri de salvació ha estat de qui hagi col·laborat i informat a la direcció es queda, qui no, al carrer!.
En segon lloc, el seu director, feia mesos que passejava per la Conselleria, amenaçant els treballadors amb: "....alerta que no siguis tu un dels que sortiran...", talment com si fos el seu galliner personal. Això sí, sembla que ara el promocionaran i el faran secretari general de l'IBANAT. No hi ha com tenir bo a aquesta terra!
En tercer lloc, després de fer-los fer el trasllat, fins i tot amb els seus vehicles particulars, del material i els ordinadors de l'oficina de Valldemossa, se'ls acomiada sense cap més explicació.
En quart lloc, al Govern romanen molts dels treballadors amics i beneficiats que ningú sap ni quina funció han complert mai.
En cinquè lloc, el Govern continua contractant a través de TRAGSSA molts treballadors que li costen el doble que els treballdors propis, mentre treu els qui feren algun tipus de prova per entrar i molts dels quals han destacat per la feina feta.
En sisè lloc, el Govern i basta llegir el BOIB, continua en la seva línia de despeses esbojarrades i injustificables, mentre treballa per incrementar l'atur qualificat.
En setè lloc, el Govern no vol gestionar els espais naturals i, particularment, la Serra de Tramuntana. Ara que no hi ha subvencions per repartir entre els amics i simpatitzants del partit, ja no els interessa. I, per això, han desballestat tot l'equip central de gestió d'aquest espai.
I podria seguir, però no us vull cansar......

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Solidaritat amb aquests treballadors! i que llevin càrrecs públics que sobren i que han anat nomenant amb comptagotes i saltant-se la Llei durant aquest primer any de legislatura:assessors; periodistes; secretàries autonòmiques, etc.

Valoració:1menosmas
Per ciutada, fa mes de 10 anys

aquest homonet el que hauria de fer es exigir a madrid que ens donas els doblers que ENS PERTOCAN, res mes. Potser si fos mes exigent amb qui ho hauria de ser, en aquestes illes viuriem millor.

Valoració:5menosmas
Per XL, fa mes de 10 anys

I als del Govern i Gobierno quan els acomiadarem?.

Valoració:8menosmas
Per escoltava, fa mes de 10 anys

a n'aquest govern li hauria de pegar un bon llamp, ja está be de fer tant de mal a n'aquesta terra no vos volem més sou uns inutils.

Valoració:8menosmas
Per escoltava, fa mes de 10 anys

a n'aquest govern li hauria de pegar un bon llamp, ja está be de fer tant de mal a n'aquesta terra no vos volem més sou uns inutils.

Valoració:9menosmas
Per Biel, fa mes de 10 anys

No passeu ànsia, aquesta gent sirà recolocada com a caixer, guardacotxes, venedor d'hamburgueses o de productes d'electrònica al centre comercial de Ses Fontanelles sota condicions laborals precàries. El capitalisme és una calamitat. I aquest govern n'és còmplice.

Valoració:10menosmas
Per nofret, fa mes de 10 anys

A la propaganda electoral deien que acabarien amb l'atur i crearien llocs de feina ...

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente