muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

El PSM crida a la insubmissió davant la reforma de Wert

Biel Barceló demana al Govern que interposi tots els recursos que facin falta per tomar una llei que «relega totalment la llengua catalana»

La coalició del PSM-Entesa ha censurat avui «l'obsessió ideològica» del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, perquè la nova llei educativa «relega totalment la llengua catalana» i no «resol els problemes reals de l'educació».

El portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, ha instat el Govern balear a presentar «tots els recursos que corresponguin» i fins i tot ha fet una crida a la insubmissió «davant la nova llei, si finalment s'aprova en els termes en els quals s'ha anunciat».

«Ara ja ens adonem tots de quina és la pretensió el senyor Wert quan parla d'espanyolitzar els alumnes catalans i, per extensió, els de les Balears i del País Valencià», ha assenyalat Barceló qui ha recordat que la reforma educativa proposta pel ministre «estableix que el català no serà matèria troncal i obliga les Comunitats a pagar l'escolarització a centres privats d'aquells alumnes que vulguin estudiar en castellà al marge del model educatiu públic».

El portaveu de la coalició nacionalista ha destacat que aquest avantprojecte de llei «tira enrere tota la història de normalització lingüística que s'ha duit a terme a les Illes Balears, amb el consens de tota la comunitat educativa, dels últims 25 o 30 anys», i relega «totalment la nostra llengua i cultura fins a extrems només comparables a temps previs a la restauració de la democràcia».

Per altra banda, el portaveu del PSM-Entesa ha proposat articular una resposta «contundent» des dels partits polítics, sindicats, entitats i la comunitat educativa de les Illes Balears, amb la condició de «traslladar al Govern espanyol un missatge clar d'oposició a aquest avantprojecte de llei des de la societat civil organitzada del nostre país».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 10 anys

L'oposició a la reforma Wert s'ha de liderar des d'una entitat cívica desmarcada de qualsevol partit polític o sindicat. No equivoquem l'estratègia. Dit això, que aquest senyor o qui vulgui des del partits digui el que hagi de dir. Però el líder ha de ser una entitat cívica. L'OCB és l'ideal i s'ha de mantenir equidistant de partits i sindicats.
És la forma d'arribar a tota la societat sensible i no només a "sectetes", capelletes i grupúsculs.

Valoració:0menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

Jo fa molt de temps que ho dic. No n'hem de fet ni p.... cas. Què potser tots es varen posar a usar la llengua catalana quan estava manat que fos la llengua vehicular i d'ensenyament? No, n'hi va haver que durant molts d'anys no n'han fet ni cas i han seguit "con su castellano" de toda la vida, faltaría más! Idò ara, el mateix, però al revés. Parlar català sempre, fer les classes en català sempre i que diguin res i veuran....

Valoració:8menosmas
Per Tiramilles, fa mes de 10 anys

Biel bielet
Qui putes te segueix a tu? I al teu partit?
Venga tío no diguis mes dois

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Però els esquerrans no se han oposat
a l'article 3 de la CE, que ès castellà sigui
llengua oficial.
Lo primer que han de fer ès fer derogar aquest article.

Valoració:8menosmas
Per A fer punyetes, Castella i Espanya!, fa mes de 10 anys

Insubmissió absoluta!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente