cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Les protestes dels sectors empresarials duen l’Executiu a proposar rebaixes en els nous tributs

Planteja tarifes reduïdes en l’impost dels rent a cars en temporada baixa, però això tampoc no els satisfà perquè a la tardor i a l’hivern tenen molt poca activitat

El Govern balear no retirarà els nous imposts que preveu aplicar malgrat les protestes de tots els sectors empresarials afectats, però ahir ja començà a anunciar que es podrien preveure rebaixes a l'hora de posar-los en pràctica. Concretament, proposarà rebaixar el tribut que grava les empreses de cotxes de lloguer. Es diferenciaria entre temporada alta i baixa i es fixarien tarifes reduïdes en els mesos de menys activitat turística.

La proposta, que encara no s'ha començat a negociar amb el sector afectat, en realitat no satisfà les expectatives de les empreses de rent a cars perquè moltes registren una activitat gairebé nul·la en temporada baixa. Aquestes empreses, sobretot les instal·lades aquí, demanen que es faci tributar a les Illes les que tenen la seva seu fiscal fora. La proposta actual preveu que paguin entre 3,5 i 9 euros per cotxe llogat al dia en funció de les seves emissions contaminants, però el Govern manté que la majoria de vehicles que s'empren a les Illes estarien en el tipus més baix.

L'Executiu també disposaria de variables en l'aplicació dels altres dos imposts que han provocat protestes entre els sectors empresarials: el que grava els envasos de begudes i el que afecta les grans superfícies comercials. Però l'Executiu evità ahir avançar els termes de les modificacions, que sortiran de les negociacions amb els sectors.

Després de la reunió del Consell de Govern, el portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, recalcà que no es retiraran els imposts perquè no quadraria el pressupost, que ja està aprovat en les xifres globals. Alhora, defensà els nous tributs per la caiguda en els ingressos i per poder mantenir la despesa que suposen tots els serveis públics que presta la Comunitat. "No volem reduir ad infinitum els serveis" i "no queda més remei que aplicar alguns imposts", sentencià Bosch, qui apuntà també que els pressuposts ja tenen en compte que els nous tributs no es començaran a aplicar fins a l'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ara va de bó, fa mes de 10 anys


Els empresaris de lloguer de cotxes no haurien de guanyar aquest torça-brassos amb el Govern. Han fet una fortuna com no podem imaginar, utilitzant els carrers i carreteres de tots els ciutadans, especulant en la venda dels cotxes usats, emprant zones rústiques per emmagametzar els cotxes en temporada baixa, pagant jornals i commissions en doblers opacs i jugant amb multes i assegurances. Ja era l'hora de que tambè ells facin per portar la creu. Si guanyan aquesta prova els altres ciutadans contribuents també podrem triar a quin municipi i a quina comunitat autònoma volem rendir comptes

Valoració:0menosmas
Per Bon atlot, fa mes de 10 anys


Voldriem saber si l'errada dels 19 mil·lions es deu a la feïna mal feta per qualque voluntari o si és una ficada de pota d'algun dels alts càrrecs perceptor de nòmina. Pensam que no cal que presenti la seva dimissió sinò més bé que renunci a cobrar sous i despeses mentre sia vigent aquest pressupost i la seva errada.

Valoració:3menosmas
Per Tofol, fa mes de 10 anys

I amb les ajudes per formació que varen ROBAR fa mesos, i amb la paga de Nadal que ROBARAN aquest mes, i amb ...

Valoració:1menosmas
Per Maggy2, fa mes de 10 anys

Si ja no els quadren enguany, com volen que els quadrin l'any que ve si cada vegada la gent té menys diners per gastar i, en conseqüència, menys diners per pagar imposts malgrat aquests pugin desorbitadament.
Per altra banda, què han fet amb els diners de les ajudes de llibres que el Ministeri va pagar l'any 2010-2011? què han fet amb els diners de les ajudes de transport escolar i menjador? I més.....

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente