muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.13°

Més de 100 centres es tanquen avui, tot i les pressions d’Educació

La Conselleria ha advertit dels límits legals de la protesta, que es preveu massiva aquest horabaixa

23154
Ahir vespre eren 113 els centres que havien confirmat la seva participació en la tancada simultània. | P.Crida.

I, a la fi, ha arribat el dia. Els centres educatius de Mallorca estan cridats avui horabaixa a fer tancades reivindicatives, que serviran per fer veure el rebuig a les retallades imposades pel PP i defensar el model d'ensenyament públic.

La convocatòria, impulsada per la Plataforma Crida, s'ha estès com una taca d'oli els darrers dies. Tant és així que ahir vespre ja eren 101 els centres de Mallorca que havien confirmat que prendrien part en la iniciativa. Si es compleix, l'escenari de protesta serà amplíssim, ja que Mallorca disposa de devers 200 centres, la meitat dels quals estarien organitzats en contra dels actuals gestors de la Conselleria d'Educació.

De fet, la tensió entre l'equip del conseller Rafel Bosch i els sectors progressistes de la comunitat educativa (la major part del professorat, els sindicats, les AMIPA i col·lectius d'estudiants) s'ha disparat últimament. La circular enviada dilluns per la Conselleria d'Educació, en què advertia dels límits legals de la protesta, ha estat molt mal rebuda per l'STEI-i, sindicat que acusà ahir el conseller de "coartar la llibertat d'expressió". Així mateix, el responsable de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Antoni Baos, manifestà que "a Educació deuen estar molt nerviosos, si envien una circular dos dies abans". La circular ha aconseguit l'efecte desitjat en només un parell de centres educatius de Mallorca.

I és que alguns equips directius s'han fet enrere i han llevat l'autorització a les respectives AMIPA per realitzar la tancada dins l'escola. Des de FAPA apunten que és el cas de l'IES Son Serra.

Ara bé, també reconeixen haver-se vist superats per la convocatòria. "Ha estat una sorpresa arribar al centenar d'escoles", diu Jaume Ribas, portaveu de FAPA. I afegeix: "De fet, a l'inici just fèiem comptes ser-ne 30 o 40".

Les previsions s'han desbordat no només a Palma, sinó per tota l'Illa. Una mostra:totes les associacions de pares i mares de tots els centres públics de Manacor s'han adherit a la convocatòria (incloses les escoles de Portocristo i l'Illot), a més de les de les dues escoletes municipals.

A Inca, per exemple, preveien fer una concentració unitària de totes les escoles davant l'Ajuntament, però no han arribat a temps per oficialitzar-ho. En tot cas, la convocatòria es manté.

Finalment, cal destacar que just una de les escoles concertades ha confirmat la participació en la tancada: Mata de Jonc. Aquesta acció també té el suport dels col·lectius estudiantils SEPC i Idees. A més a més, tant el PSIB com EU feren costat ahir a la convocatòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 11 anys

Tancar-se dins una escola un horabaixa de pluja... No hi ha maneres menys complicades de fer una xocolata amb ensaïmades?

Valoració:-2menosmas
Per llençol, fa mes de 11 anys

Seguiment a contrainfo.cat: http://contrainfo.cat/temes/ensenyament/segueix-en-directe-les-tancades28n/

Valoració:-1menosmas
Per tomeu_maimo@hotmail.com, fa mes de 11 anys

Cap govern dels que hem tingut en democràcia havia rebut un crit tan fort i tan unànime. Aquesta vegada els mestres estan donant una bona lliçó a aquest govern format per mal estudiants.

Valoració:9menosmas
Per Estudiant, fa mes de 11 anys

Al senyor ''crític'', el sector educatiu s'ha mobilitzat més que mai (Els centres educatius de Porto Cristo, on visc, estan continuament organitzant protestes, i sé d'altres centres d'altres llocs que també ho fan), però es vera que per fi s'han decidit una gran majoria per mobilitzar-se i dir que no a Bosch i tots aquests bandúrries peperos. A veure com ho informaran al telenoticies d' IB3 i a les nacionals com TVE...

Valoració:50menosmas
Per vamellara, fa mes de 11 anys

Ep! A Menorca també hi haurà dos actes reivindicatius. Al Ceip Cap de Llevant de Maó i a l'institut Biel Martí de Ferreries.

Valoració:40menosmas
Per Mónica, fa mes de 11 anys

Em sorprèn que l'IES Damià Huguet (Campos) no s'hagi sumat. A la seva web hi ha el llaç català, i m'imaginava que s'hi sumaria.

El que sí em sorprèn -gratament- és que el CEIP Ses Salines sí s'hagi sumat.

113 centres són moltíssims. A veure com acaba la cosa.

Valoració:21menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

L'IES Son Serra no existeix. I si vos referiu al col·legi públic, ahir es mantenia la convocatòria.

Valoració:8menosmas
Per Crític, fa mes de 11 anys

Ja era hora que el sector educatiu es mobilitzi front a la política desastrosa de retallades i modificacions legislatives contra la nostra llengua i per aconseguir la uniformització i la centralització de l'Estat com no s'havia fet des del fraquisme.

Més val que en Bosch es dediqui a menjar llagosta, això sí pagada de la seva butxaca i utilitzant els seus recursos privats, i que deixi l'organització de l'Educació de les Illes en mans d'altres més competents.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente