cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Les grans superfícies són “pa per avui i fam per demà”

El petit i mitjà comerç critica la implantació de plataformes comercials de fora i lamenten la manca de suport cap al seu sector, “molt ferit per la crisi”. El Govern defensa les noves inversions i diu que “ajuden a tothom”

23850
La construcció de Bauhaus suposa una inversió de 30 milions d’euros. Fotos: Miquel À. Cañellas. | Ferran Aguiló

Govern i petit i mitjà comerç no casen aquesta legislatura. Les patronals critiquen la "manca de tacte" de l'Executiu amb el seu sector, "molt tocat per la crisi". Per això, es mostren especialment dolguts amb el suport de l'Executiu a la implantació de grans superfícies comercials, ja que suposen "pa per avui i fam per demà". La polèmica ve d'enrere, però "la gota que va fer vessar el tassó" fou la foto del director general de Comerç, César Nuño Pacheco, en la posada de la primera pedra d'un nou centre comercial a Marratxí, Bauhaus.

Afedeco i Pimeco en demanaren la destitució, petició que subscriuen des de l'Associació balear de magatzemistes per a la construcció (Abemac) i l'Associació de subministraments industrials de Balears (Asiba). Ambdues coincidiren a criticar l'actitud de Pacheco, "no tant per promoure la instal·lació d'un nou gran centre comercial que afectarà els interessos dels nostres col·lectius", sinó per la manca de delicadesa mostrada davant l'opinió pública".

Tanmateix, Pacheco defensà la setmana passada en aquest diari que és el director general de "grans i petits" i entén que la seva política "no discrimina ningú". Respecte de Bauhaus i d'altres centres similars, el director general explicà que "donen feina a petits proveïdors" i recordà que alguns "donen cabuda a petits establiments".

En concret, Bauhaus suposa una inversió de 30 milions d'euros i ocuparà 32.000 metres quadrats de sòl al municipi de Marratxí, molt a prop de Festival Park. D'ençà que el 20 de setembre passat s'hi col·locàs la primera pedra, les obres avancen amb rapidesa.

Tanmateix, les patronals del petit comerç es qüestionen si les decisions de suport a aquestes inversions "estan pensades només a curt termini, sense valorar els efectes que tindran en el futur".

Les associacions de magatzemistes i subministraments auguren que aquest centre implicarà "tancaments d'empreses i pèrdues d'ocupació en ambdós sectors".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 11 anys

Aquest govern passarà a la història com el de pitjor nivell i pitjors resultats de tota la democràcia. Duem quasi dos anys de legislatura i els únics projectes que presenten son els que han d'asfixiar encara més fins la mort a les poques empreses industrials i comercials de les illes que queden. Des del mateix vicepresident, professor de universitat, que mai ha gestionat res, i vas baixant fins personatjes com aquest de la foto al Bahuhaus. Així no nam.

Valoració:-6menosmas
Per Poll, fa mes de 11 anys

Vaja quina gestió. Allò que és patètic és que aquest inútil de Pacheco continui en el càrrec quan el seu pas per la conselleria no ha servit per res més que per generar acomidadaments al IDI, indigació, pobresa i ruïna.

Valoració:-3menosmas
Per Biel, fa mes de 11 anys

Com a consumidors tenim la paraula. Sigueu conscients d'on feis la despesa. No hauriem d'acostar-nos a cap gran superfície. Hauriem d'anar sembre a les botigues.

Valoració:-3menosmas
Per Biel, fa mes de 11 anys

Com a consumidors tenim la paraula. Sigueu conscients d'on feis la despesa. No hauriem d'acostar-nos a cap gran superfície. Hauriem d'anar sembre a les botigues.

Valoració:-3menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Aquests gran hipermercats no només fan mal al petit i mitjà comerç que es veurà forçat a tancar al no poder competir amb aquestes empreses monstruoses en grandària i doblers. També fan molt mal als productors d'aquesta terra, ja que la majoria de productes que venen aquests grans magatzem estan fabricats fora de les nostres fronteres. Aquests gran comerços ens empobreixen econòmicament i professionalment.

Valoració:4menosmas
Per En defensa de la petita i mitjana empresa, fa mes de 11 anys

Comerciants!
Encara no us heu temut que el PP va en contra dels vostres interessos? Qui sempre us ha defensat i ha fet lleis per protegir la petita i mitjana empresa és el PSM-IC-VERDS. I quants de vosaltres els ha votat? Idò ara teniu el que heu sembrat.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente