algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

L’oposició exigeix a Bauzá que no faci d’escolanet de Rajoy

PSIB i PSM-IV-ExM demanen al president que actuï com a tal i defensi els interessos dels balears a Madrid davant uns pressuposts “desastrosos”

23866
Els portaveus parlamentaris es reuniren la setmana passada amb Bauzá. | T. AYUGA

PSIB i PSM-IV-ExM exigeixen a Bauzá que es comporti com a president de les Balears i "deixi de fer d'escolanet de Rajoy" i de "delegat del PP", després de conèixer els "desastrosos" pressuposts generals de l'Estat. Preveuen una inversió de només 78,717 milions d'euros per a 2013 a les Illes, un 60% menys que el 2011.

El cap de l'Executiu ja qualificà diumenge d'injustos els comptes, però el portaveu de PSM-IV-ExM, Biel Barceló, vol saber si Bauzá es pronunciarà de la mateixa manera avui a Madrid, a la Conferència de presidents autonòmics convocada per Rajoy. "Si Bauzá és valent, demà (per avui) haurà de rompre aquesta disciplina que els ha demanat Rajoy per demostrar unitat davant Europa", digué Barceló.

En termes similars es manifestà la portaveu socialista, Francina Armengol, qui anuncià que en el ple del Parlament d'avui demanaran sobre aquesta qüestió al vicepresident econòmic. "Bauzá sols s'ha fet fort retallant i en 15 mesos ha deixat l'Arxipèlag a la coa de l'Estat", apuntà, al mateix temps que va retreure al president que "no l'hagin sentit" a l'hora de defensar els interessos de Balears fora de la Comunitat. En aquest sentit, Armengol lamentà que en els mesos d'estiu Bauzá "s'hagi dedicat a anar a festes i a somriure, en lloc de treballar com han fet altres presidents". "És abans que es presentin i no un cop presentats que s'han de discutir els pressuposts", sentencià.

Els socialistes també esperen que Bauzá sigui capaç de defensar els interessos dels illencs a Madrid. "Si vol tenir un mínim de credibilitat, ha d'aconseguir canviar aquests comptes", remarcà. La inversió de l'Estat per habitant de les Illes no arriba a la mitjana estatal. El 2013, Madrid preveu invertir 71,73 euros per habitant de Balears, mentre que la inversió mitjana estatal és de 225 euros per habitant. Tanmateix, algunes comunitats aconsegueixen superar aquesta mitjana, i la inversió per habitant a Extremadura serà de 302,8 euros, recordaren els econacionalistes.

Discriminació

Els grups de l'oposició criticaren la "discriminació" que pateix l'Arxipèlag i Barceló instà diputats i senadors illencs del PP a "votar en contra d'aquests pressuposts". Tampoc no obviaren els "incompliments" amb les inversions estatutàries.

Armengol advertí que els pressuposts de l'Estat "no compleixen l'Estatut d'Autonomia" i anuncià que el seu grup presentarà esmenes, que s'hauran de discutir abans de l'aprovació definitiva dels comptes de l'Estat.

El diputat socialista per Balears a les Corts Generals, Pablo Martín, explicà que demanaran "allò que correspon a Balears" i espera que els diputats populars "facin el mateix". Recordà que anunciaren que "mai no anirien en contra dels interessos dels illencs" i, per això, els instà a "lluitar a favor de les Balears".

Debat

En tot cas, el debat està servit i les inversions per a les Illes estaran a l'ordre del dia d'avui al Parlament autonòmic. El vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, haurà de donar avui la cara, ja que Bauzá és a Madrid. Tanmateix, els partits de l'oposició fan comptes preguntar per aquesta qüestió al president en la sessió del proper dimarts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alacantí, fa mes de 11 anys

Mireu la foto de l'article. Besant-se i abraçant-se els pepers com si tingueren grans coses a celebrar, de tan bé com va tot. I haurien d'anar amagant-se pels cantons i els racons de vergonya. Així ho escenifiquen a Valènica, sempre d'autobombo, de puta aparença...

Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys

Quina credibilidat ha de tenir un president que no ha fet res del seu programa, bé si ficar-se amb el català i que a més a més te una farmacia incompatible.
Lo que ha de fer es dimitir i farà content al grup de 6000 persones que demanen la seva dimisió el facebook.

Com han canviat les tornes senyor Bauza no te record? miri el video.

http://www.youtube.com/watch?v=XE5Nx0OtCEc

Valoració:6menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Mai el nostres representants del PP ni del PSOE han defensant els interessos de les Balears davant del Govern Central. No el feren en temps de bonança menys el faran en temps de crisi. Madrid ens imposarà el que vulgui i els nostres representants insulars, el màxim que faran serà intentar disculpar-los per després dir amén.

Valoració:3menosmas
Per Concís, fa mes de 11 anys

Què hi ha avui? Més comèdia?

Valoració:3menosmas
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

La reunió de presidents autonòmics d'avui només servirà per a tancar files a les polítiques econòmiques de Rajoy i criticar durament al president Mas. Ens espera una nova bateria de retallades i un atac més fort cap a la nostra lléngua i cultura.

Valoració:7menosmas
Per garbo, fa mes de 11 anys

jo he estat escolenet. I com bon escolenet li fotiem es vi el capalla
aixi que ja saps el que as de fer

Valoració:3menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys

Els escolanets de zp fan retrets als escolanets de Rajoy.

Quin panorama.

Aquestes illes han de fer mèrits per merèixer una altra cosa.

Valoració:0menosmas
Per Concisió Màxima, fa mes de 11 anys

Exacte: exigeixen que no faci d'escolanet de Rajoy com ells feren d'escolanets de zp.

! ! !

Si tenim polítics del psoE o del pp al govern tenim escolanets. Per definició.

Valoració:0menosmas
Per rafel, fa mes de 11 anys

bauça, capullín, vius amb els colçons baixos i a qui ens fa mal és a noltros!

espabil.la entabanat!

Valoració:8menosmas
Per independència, fa mes de 11 anys

Amb els senyals d'un hi poden penjar l'altre

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente