cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La Llei Audiovisual crearà una filmoteca i una Film Comission a Balears

El conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha anunciat que l'esborrany de la Llei Audiovisual de Balears contempla la creació d'una filmoteca balear i les 'Illes Balears Film Comission', un ens que s'encarregarà d'atreure empreses perquè duguin a terme rodatges a l'Arxipèlag.

Gómez ha presentat avui a la Conselleria de Presidencia aquest esborrany a totes les persones, organitzacions i entitats que han participat activament en la seva elaboració i que han aportat iniciatives. El conseller ha assegurat que es tracta d'una llei que recolza "de forma clara" al sector audiovisual.

Gómez ha explicat que el document regula els drets del menor, respecte a les franges horàries i els continguts, els missatges publicitaris, les llicències audiovisuals, així com la manera en la qual es gestionarà IB3 -que la setmana passada es va decidir que fos de forma directa-. Gómez ha destacat que s'ha aprofitat aquest esborrany per modificar la llei de la Radiotelevisió de les Illes Balears IB3, de manera que si dimiteix el director o un conseller de l'ens públic serà substituït per un altre membre del Consell d'Administració, sense necessitat de recórrer a un professional "de fora".

La llei preveu, a més, crear una filmoteca i l''Illes Balears Film Comission', una oficina que complementarà a les ja existents 'Mallorca Film Comission' i 'Palma Film Office'. Aquesta oficina pretén que Balears es converteixi en una destinació atractiva per a les empreses que cerquen localitzacions on poder filmar, ja que, segons Gómez, l'Arxipèlag compta amb totes les condicions necessàries, ja que té bones connexions, bon clima i un paisatge atractiu.

Per al conseller els beneficis que la comunitat compti amb un sector audiovisual "fort" poden ajudar "desestacionalizar i promoure el turisme", atraient mitjans internacionals a través de pel·lícules que comtin amb un repartiment de primer nivell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.