algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El Govern destina 180.000 euros a programes que donen suport a la població sahrauí

24692
El president Bauzá rebé fa unes setmanes alguns dels infants que han arribat a les Illes en el marc del programa 'Vacances en Pau'. | J. TORRES

El Govern destinarà un total de 180.000 euros al manteniment i desenvolupament de diversos programes humanitaris dirigits a la població sahrauí, després d'haver firmat aquest divendres dos convenis amb l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí i l'entitat Escola en Pau. Amb ells, l'Executiu balear pretén "prioritzar i enfortir la línia d'acció humanitària i d'emergència" amb els refugiats als campaments de Tindouf.

Així ho ha posat de manifest, després de firmar els documents, el conseller de Presidència, Antonio Gómez, qui ha explicat que 150.000 euros aniran dirigits als programes de 'Vacandes en pau' -amb el qual es possibilita l'estada d'infants sahrauís a famílies d'acollida de les Balears durant dos mesos-, de suport al sistema de salut als campaments, i de sensibilització de la societat balear entorn al conflicte del Sàhara.

El conseller ha posat èmfasi en la iniciativa de 'Vacances en pau', sobre la qual ha assenyalat que uns 3.000 nins han passat per les Illes des que va ser posat en marxa, mentre que aquest any un total de 89 tindran l'oportunitat d'estar acollits a les Illes, vuitanta d'ells a Mallorca i nou a Menorca.

D'altra banda, 30.000 euros seran destinats al programa d'acollida humanitària 'Madrasa 2012' per part de les famílies de les Balears a al·lots sahrauís procedents dels campaments de refugiats, a fi que puguin estudiar en circumstàncies adequades i exercir el seu dret d'accés a l'educació i la salut. Es tracta d'una iniciativa que es duu a terme des de 2002, i aquest any està previst que un total de 29 al·lots siguin incorporats al programa.

"El balear és un poble solidari i continuarem amb l'ajuda tot el temps que sigui necessari", ha recalcat Gómez, que ha apel·lat a la necessitat de protegir i garantir els drets fonamentals de la població refugiada a Tindouf i "el maneig de crisis cròniques de llarga durada, com el conflicte al Sàhara occidental, que dura ja més de 35 anys, provocant el sofriment de la població sahrauí i molt especialment dels refugiats".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per csv, fa mes de 12 anys

Mes valdria paguesin el que deven guarda de mentiders

Valoració:1menosmas
Per joana, fa mes de 12 anys

No heu crec perquè com poren prometa uns euros que no arribaran si a quest any ni tant sols han tengut dobles per donar les maletes que donaven cada any ? , i els tenen que pagar els familiars de acollida mira que sols son 7 euros ... i qualcú es pot creure que donaran aquesta candidat de dobles , per mi una de ses seves de tantes mentides

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente