algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Pla plurilingüe del Govern fa aigües a l’escola pública

Educació torna a obrir la convocatòria després de no cobrir-se’n totes les places

El Pla plurilingüe que vol implantar el Govern el curs 2012-2013 no acaba de convèncer l'escola pública. La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha convocat una segona selecció de centres participants en aquest pla pilot, després que no se'n cobrissin totes les places destinades per a aquest tipus de centres.

En la nova convocatòria, segons publicà ahir el BOIB, les places sobrants per als centres públics podran ser ocupades pels privats concertats de Primària i Secundària, que han tingut una demanda superior del nombre de places en un principi assignades.

En aquest pla pilot, que preveu impartir assignatures en anglès al marge de llengua estrangera, s'hi podien acollir fins a un màxim de 50 centres: 28 de públics de Primària, 10 de Secundària i 12 de privats concertats, 8 dels quals aplicaran el pla pilot a Primària, i 4 a Primària i Secundària. Amb la modificació de la convocatòria, en cas que les places assignades a una determinada tipologia no quedin cobertes, aquestes es podran assignar a una altra tipologia de manera proporcional a les assignades incialment.

Educació justifica la mesura amb la intenció "de donar cabuda a tots els centres" que han demanat participar-hi. Però també s'entreveu la manca de suport que el pla ha rebut a l'escola pública.

Manca de suport

Maria Antònia Font, portaveu de STEI-i, assegura que el pla pilot "no ha tingut una bona acollida" als centres públics. "És un pla poc planificat i consensuat i els equips directius ja varen manifestar a la Conselleria que no els agradava", explica la representant sindical. "Estam a favor de l'ensenyament plurilingüe, però no en els termes en què es vol aplicar aquest pla, que a més desplaça el català. Actualment, ja s'aplica el model de la Secció Europea, que permet l'aprenentatge de llengües de manera òptima", afegeix.

Aquest pla pilot, al qual s'han destinat 201.600 euros per a formació de professorat, és semblant al model plurilingüe aplicat pel PP a Galícia. Els centres que s'hi acullin podran impartir assignatures que fins ara es fein en català o castellà en anglès. "Aquest pla és molt inconscient respecte de la realitat de les escoles públiques de Balears, on hi ha molta presència d'immigrants nouvinguts", assegurà Font, qui recalcà que tothom està a favor de l'ensenyament plurilingüe, però no "en els termes en què ho vol fer el Govern". "Per a l'ensenyament d'anglès, es podrien implantar més laboratoris d'idiomes o bé realitzar activitats encaminades a aquest propòsit, com veure pel·lícules en versió original", va sentenciar Font.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per MARIA, fa mes de 11 anys

FAN RIAES!!! ES PP ES LO PITJOR DEL MON, NO SENRECORDEN JA QUE MOS MATAREN A TOES LES FAMILIES REPUBLICANES DE MALLORCA, A FELANITX EN CONCRET, DONABEN OLI DE RESINO A SE MEVA PADRINE, EL MEU PADRI ES MORI A LA PRESO DE MENORCA AON DORMIEN ENTRE DOS LADRILLOS, ES VA MURI DE TUBERCULOSIS, EL MEU TIO, VA ESTA EN PENA DE MORT 4 AÑYS, A SES AVAENIDES DE PALMA, CUAN SORTIR, EL BATLE DE SE REPUBLICA DE FELANITX, EN SE INDULT EN SE MA, EL VAREN MATAR FUSILAT A TRAICIO E NES CEMENTERI DE FELANITX..PP MAS DIT?? YA NO TENIU MEMORI HISTORICA? I NOME TENC 47 AÑYS..KINE PENA DE DESMEMORIATS!!

Valoració:1menosmas
Per etsuko, fa mes de 11 anys

Patètic és haver de claudicar amb les idees d'aquesta banda. que ningú veu que aquest que diu que governa lo únic que cerca és fer mèrits per ser algú a madrit? Encantador de serps que vol enamorar en rajoy. mos torna a passar lo de sempre, som la colonia de l'est i l'espoli encara dura. no ho saben fer d'una altre manera, per a mostra el descobriment d'amèrica. fins que no s'enduguin tot l'or de ses illes no en tendran prou. i ho hem de reconèixer... ens hem equivocat. durant tants d'anys han estat introduint-se dins casa nostra sense posar-lis es punts damunt ses ís que ara són majoria absoluta en tots els sentits. Una colonització silenciosa que poc a poc ens ha arraconat a lo que ara mateix ens queda, un racó, com els indis de les reserves americanes. o sortim al carrer i reivindicam el que la història ens ha negat durant segles o no estarem molt a ser els esclaus dels espanyols, si és que ja no ho som i encara hem de donar les gràcies...

Valoració:-3menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

jajaja

Valoració:3menosmas
Per k-alamar, fa mes de 11 anys

lo que es una reivindicacion justa es que los que han estado fastidiados teniendo que estudiar todo en catalan, ahora puedan hacerlo un poquito en castellano.

los derechos son para todos k-alamar

Valoració:0menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

Bartolo, segons sa constitució que anomenes noltros també tenim drets reis, si llegeixes un poc més ho veuràs. Si dones un dret a una comunitat i després el vols llevar aquesta si oposarà, normal. Crec que és una reivindicació justa, Salutacions

Valoració:6menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Els únics que "xupen del bote" són els espanyols, amb l'espoli fiscal que sofrim!

Valoració:10menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:14menosmas
Per xisco, fa mes de 11 anys

Venga a subvencionar mas, si de todas maneras no nos va hacer mas competentes el plurilingüismo, a qui lo único que funciona es chupar del bote y llorar para que les den mas dinero.

Valoració:0menosmas
Per Ferran, fa mes de 11 anys

Com és possible que algú en el s.XXI encara pugui pensar que existeix un ens lingüístic anomenat "baleàric"???. I el Círculo Balear???. Sense comentaris, ateses les bases de les normes de participació.

El problema de l'ensenyament de les llengües (el català, el castellà o l'anglès) és que la major part de la població no en domina cap ni una.

I no parl d'alumnes de Primària o d'ESO, molts dels quals tenen unes competències d'ús vergonyoses. També és vergonyós el nivell que tenen molts d'universitaris i, fins i tot, també el de molts de mestres.

Voler impulsar una nova llengua quan, en molts de casos, no es dominen ni les oficials és un absurd. A més a més, quan l'únic que ha fet aquest Govern és retallar el pressupost d'Educació, suprimir professor i augmentar la ratio d'alumnes per aula. En definitiva, un despropòsit que només aconseguirà empitjorar la situació, en molts casos ja patètica, de l'ensenyament a les Illes Balears.

Valoració:25menosmas
Per exgonella, fa mes de 11 anys

no passau pena: quan en bosch partesqui n'ana maria aguiló serà sa nova consellera, prohibirà sa nostra llengua, canviarà sa uib per sirculo balear i sa nova llengua de seducaciò serà es castellà de madriz.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente